2017 Üniversite Tercih İşlemleri Bugün Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz gün LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci, yerleştirme esas puanlarını öğrenmiş ve ÖSYS tercih kılavuzunun yayımlanmasını beklemeye başlamıştı. Beklenen açıklama LYS sonuçlarının ardındna geldi ve 2017 ÖSYS Yüksek öğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzu yayımlandı. Yayımlanan kılavuzda tercih işlemlerinin 18 Temmuz ile 26 Temmuz tarihleri arasında alınacağı belirtildi.

18 Temmuz gününün gelmesi ile adaylar, tercih sayfasının açılmasını beklemeye başladı. ÖSYM’den henüz tercih işlemleri ile ilgili yeni bir açıklama gelmedi. Ancak beklenen açıklamanın kısa süre içinde yapılması bekleniyor.

Tercihler Nasıl Yapılacak?

2017 ÖSYS kapsamında tercih yapacak adaylar, tercihlerini Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden vereceklerdir. Adaylar ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yapacaklar. Açılan ekranda başvuru sürecindekiler seçeneğine gidilince 2017 ÖSYS tercih işlemleri butonu karşımıza çıkacak. Buraya tıklayınca açılan sayfada Yüksek öğretim Programlarının kodlarını girerek tercih işlemlerinin internet üzerinden başvurusu tamamlanacaktır.

Başvuru Ücreti

2017 ÖSYS kapsamında tercih yapacak adaylardan tercih ücreti alınmayacaktır. Ancak ilk tercihlerin ardından yapılacak ek yerleştirmede adaylardan 15 TL tercih ücreti alınacaktır.

Son Başvuru Tarihi

Tercih bildirimi için son tarih ise 26 Temmuz 2017 Çarşamba günüdür.

 

2017 Üniversite Tercih İşlemleri Bugün Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir