Ak Parti Akyazı İlçe Başkanı Mesut Ekrem Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Akyazı İlçe Başkanı Mesut Ekrem, basın toplantısı düzenleyerek ilçede yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Mesut Ekrem, İlçe Teşkilatı’nda düzenlediği basın toplantısında, takipçisi oldukları projeler ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Atanmasının üzerinden 9 ay gibi bir sürenin geçtiğini belirten Ekrem, seçimde gösterdikleri teveccüh ve destekten dolayı Akyazı halkına teşekkür etti.

Seçim sonuçlarının sorumluluklarını arttırdığını vurgulayan Mesut Ekrem; “Bunun bilincindeyiz. Seçim sürecinde verdiğimiz 4 söz var. Bunlardan ilki ve en önemlisi vatandaşımızı tozdan çamurdan kurtaracak asfalt çalışmaları. Bununla ilgili 6 ay gibi kısa sürede yoğun bir çalışma yaptığımızı görüyoruz. Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde bir yıl içerisinde 50 bin ton asfalt hedefleniyordu. İlçe belediyemiz ve büyükşehir belediyemizin çalışmalarıyla ilçemize 6 ay gibi bir sürede 40 bin ton asfalt döküldü. Bu 5 yılda Akyazı’da yol sorununun ortadan kalkacağının göstergesi” dedi.

TERMİNAL PROJESİ

Diğer vaatleri olan mezbahane ve hayvan pazarı, terminal, çevreyolu ile ilgili de konuşan İlçe Başkanı Ekrem, şunları kaydetti; “Mezbahane ve hayvan pazarı ile ilgili yer tahsisi yapıldı. Çalışmalar devam ediyor. Bunun da kısa sürede sonuçlanacağını düşünüyoruz. Takip ediyoruz. Terminal ile alakalı yer belirleme aşamasındayız. Bir iki yer var. Yer sahipleri ile görüşmeler devam ediyor. Yer olarak Seyfeler civarında merkez yolumuz üzerinde bir yer düşünülüyor. Diğer bir vaadimiz çevre yolu. Çevre yolu ile alakalı çalışmalar devam ediyor. Bir ayağı olan Yahyalı’ya giden Sanayiye kadar olan bölümde örnek çalışma yapıldı. İlk etapta Hastane Mahallesi’nin Süt Fabrikası’na kadar oradan da zamanla ilerleyerek Karapürçek Kuzuluk istikametine devam edecek. Akyazımızın dört bir tarafını çevreleyen bir çevreyoluna ihtiyacımız var. Karacasu etrafındaki yol birinci ayak. İkinci ayağı Alaağaç Deresi’nin iki yanından seyreden yol. Orada imarda alanlar çevreyolu olarak yeşil alan olarak bırakılmış. Terklerinin yapılması gerekiyor. Oradan da bir şekilde o yolun planlaması var. Biraz zaman alacak. Orada kamulaştırmaya gidecek belediyemizin gücü yok. Vatandaşların orada kendiliğinden terk yapmaları gerekiyor. İkinci etap kanalizasyonla alakalı projelendirilmiş çalışmalar devam ediyor. Kanalizasyon sorununu çözmek için gayret sarf ediyoruz.”

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ AKYAZILILARIN YANINDA”

Büyükşehir Belediyesi’nin Akyazı ile alakalı projeleri bulunduğunu anlatan Başkan Ekrem, bunların en önemlisinin Termal Seracılık ve Organik Tarım Tesisleri için yer tahsisinin yapıldığını söyledi. Bu projenin sera oluşturulmasıyla sınırlı bir çalışma olmadığını dile getiren Mesut Ekrem; “Örnek bir çalışma. Akyazılı çiftçilerin seracılık anlamında teşvik edilmesi ve desteklenmesi ön görülüyor. Tarım, turizm, sanayi ve eğitim alanında Akyazı’yı geliştirmek üzere Akyazı Belediye Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Başkanımız, Milletvekillerimiz, oldukça uyumlu, koordineli bir şekilde çalışmaktayız. Akyazı’ya bizim talep edeceğimiz her şeyde Büyükşehir Belediye Başkanımız bizim yanımızda. Akyazılıların yanında.” diye konuştu.

AKYAZI’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

“Akyazı’yı turizm, eğitim, tarım ve sanayi üzerine, 4 ayak üzerine geliştirmek gibi hayalimiz var” diyen Mesut Ekrem, sözlerini şöyle sürdürdü; ”

Eğitim alanında özellikle ilkokuldan liseye kadar bölümle alakalı sıkıntımız yok. Okullaşma anlamında yatırımlar var. Yıllardır Akyazı’nın ihtiyacı olan fakültenin yeri belli oldu.Devlet Hastanesi ile Semazen Restoran arasında kalan alan imar tadilatlarıyla 100 dönüme çıkartılıp orada yapılacak. Orada yapılmasının gerekçeleri şunlar; Fakültenin Sağlık Bilimleri Fakültesi olmasından dolayı rektörümüz hastaneye yakın bir alanda olması avantaj olacağını söyledi. Buraya gelen öğretim üyelerinin burada uzun süre kalabilmeleri için hastane ile entegre edilmesi gerekiyor. Burada iki kazanım elde ediyoruz. Birincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne kavuşuyoruz. İkincisi hastanemiz nitelik bakımından değişim yaşıyor. Fakültemizde görev yapacacak öğretim üyeleri hastanemizde hizmet sunacak. Yine golf sahası ve 5 yıldızlı Termal Otel’in yer alacağı Akyazı Kuzuluk Termal Turizm Merkezi alanı olarak Salihiye’deki alan teşvik kapsamına alındı. İhale aşamasına gelindi. Teklifler alındı. Kısa sürede ihale yapılacak. Turizm yatırımları sayesinde Akyazı’nın çehresi değişecek.”

ÇIRAKLIK OKULU TAŞINDI

Sanayi sitesinde bulunan mesleki çıraklık okulu için eski askerlik binasını geçici olarak tahsis ettik. Çıraklık okulu bir süre burada faaliyetlerine devam edecek. Daha sonra çıraklık okuluna yakışır daha güzel atölyeleri bulunan daha modern bir okulda hizmet vermeye başlayacak.

Mesut Ekrem, eski Akyazı Stadı’nın bulunduğu alana Millet Bahçesi’nin spor kompleksiyle bütünleştirilmiş şekilde bir proje çalışması yapıldığını sözlerine ekledi.

Ak Parti Akyazı İlçe Başkanı Mesut Ekrem Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir