Akyazı Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında Önemli Kararlar Alındı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Belediye Meclisi Mayıs ayına ait olağan toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın başkanlık yaptığı toplantının bir de şeref misafiri vardı. İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylı gerçekleşen toplantıya katılıp meclis üyeleri ile tanıştı ve meclis Gündemin 1.maddesinde yer alan ve Muhasebe Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2016 yılı kesin hesap ve taşınır kesin hesap cetvelleri görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 2.maddesine göre Cumhuriyet Mahallesinde bulunan 465.41 M2 lik alanın 2942 Sayılı Kanun gereğince kamulaştırılarak alanın çocuk parkı haline getirilmesi hususunda gerekli iş ve işlemlerin yapılabilmesi için Belediye Başkanı ile Belediye Encümenine istenen yetki oy birliği ile verildi.

Gündemin 3.maddesine göre Mülkiyeti Belediyeye ait olan Eski Bedel Mahallesindeki 366.00 M2 yüzölçümlü taşınmazın satılması, takası, tahsis edilmesi, tahsisin kaldırılması v e üç yıldan fazla süreyle kiralanması konusunda yapılacak olan iş ve işlemler hususunda Belediye Encümenine yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4.maddesine göre Valilik makamı devir, tasfiye v e paylaştırma komisyonunca 04.08.2014 tarihinde alınan 188 sayılı karar gereğince 2/B statüsünde bulunan satın alma yetkisi Belediyeye verilen teklif yazısında 7 adet taşınmazın 5393 sayılı yasanın 18/b maddesi uyarınca satın alınması isteği oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesine göre Batakköy Mahallesinde bulunan ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan ve 32 bölme içinde bulunan 9736.07 M2 alanın Belediye Hizmet alanından Dini tesis alanına dönüştürülmesi hususu Komisyondan geldiği şekli ile oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6.maddesine göre Ömercikler mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Belediyeye ait olan Pazar yeri alanının 10 metrelik konuma mesafesinin 5 metreye indirilmesiyle emsalinin 0.60 dan 1,00’e çıkarılması ile ilgili olarak hazırlanan tadilat teklifi görüşülmek üzere Meclis İmar komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7.maddesine göre Belediyeye ait ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan 5 adet traktör, 2 adet otomobil, 1 adet çift kabin kamyonet, 1 adet grayder ve 1 adet otobüsün trafikten çekilerek satılması ve satış işlemlerinin yapılması hususunda Belediye Başkanı ile Belediye Encümenine istenen yetki oy birliği ile verildi.

Gündemin 8.maddesine göre Türkormanköy Mahallesinde bulunan Sakarya Orman Bölge Müdürlüğüne ait olan 10 bin M2. lik alanın sokak hayvanları için “Doğal Yaşam Alanı ve Rehabilitasyon Merkezi” yapılması için bahse konu olan yerin Orman Bölge Müdürlüğünden kiralanmasına ve iş v e işlemler içinde Belediye Başkanına yetki verilmesi isteği oy birliği ile kabul edildi ve istenen yetki verildi.

Gündemin 9. maddesine göre içinde halı sahanın da bulunduğu ve Kuzuluk İşmont fabrikasına satılan yerin içinde yer alan halı sahanın sahibi konumunda olanlar tarafından Akyazı Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davanın mal sahibi tarafından kazanılması nedeniyle adı geçenlere ödenmesi gereken para miktarının 5393 sayılı yasanın 18/h maddesinde belirtilen parasal sınırı aştığı için bahse konu olan paranın istinaf yoluna gidilmeden ödenebilmesi için Belediye başkanına yetki verilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi ve başkana istenen yetki verildi.

GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR

 Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra gündem dışı konuşmalara geçildi. MHP’li Meclis Üyesi Ruhi Yılmaz Dokurcun mahallesine kanalizasyon çalışması ne zaman başlayacak diye sordu ve başkan Akcan’da kısa sürede başlayacağız cevabı verdi. Daha sonra kürsüye yine MHP’li Meclis Üyesi Murat Öz geldi.

Öz Mobese konusu ne oldu, Akyazı Belediyesinin Meclisten aldığı yetkiyle alınması gündemde olan asfaltın ne zaman ve nerelerde kullanılacağını, Büyükşehir belediyesi tarafından sürdürülmekte olan asfalt çalışmalarında kontrol söz konusu mu diye sordu ve 16 Nisan günü yapılan referandumda çıkan sonucun Ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Belediye Başkanı Hasan Akcan’da cevaben Mobesi ile ilgili çalışmalarda artık sona gelindiğini ve bu ay içinde Mobese sisteminin İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edileceğini söyledi. Akcan, Akyazı Belediyesi olarak da asfalt çalışmasına bir hafta içinde başlanacağını söyledi. Gündem dışı konuşma yapmak üzere kürsüye son olarak AK Partili Akyazı ve B.Ş. Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Çetin çıktı. Çetin Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalardan örnekler sundu ve Büyükşehir bizden paraları alıyor başka yerlere harcama yapıyor sözlerinin dedikodudan ibaret olduğunu belirterek İlçeler arasında örnekler verdi ve 2009­2016 yılları arasında Büyükşehir’in Akyazı’dan yaklaşık 32 milyon lira aldığını buna karşılık yine yaklaşık olarak 40 milyon liralık yatırım yaptığını söyledi. Büyükşehrin Akyazı’da sürdürmekte olduğu yatırımların hayli memnuniyet verici olduğunun da altını çizen Ömer Çetin, bu bile bize yeterli gelmiyor. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımızdan daha fazla yatırım yapmasını istiyor ve bekliyoruz dedi. 16 Nisan tarihinde gerçekleşen referandum sonuçlarına bakıldığında yüzde 80 lik bir oran yakalayan Akyazı’nın Marmara Bölgesinde ilk sırada yer almasının B.Ş. Belediye Başkanını da mutlu ettiğinin altını çizen Çetin, B.Ş Belediye başkanının önümüzdeki günlerde yapacağı yatırımlarda Akyazı’ya pozitif ayırımcılık yapacağı hususunda söz verdiğini de söyledi.

KAYMAKAM KÜRSÜDE

 Mayıs ayına ait Akyazı Belediye Meclisinin yaptığı toplantıya Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı da katıldı. Kürsüye gelen Kalaylı, ziyaretinin amacında Belediye Meclis Üyeleri ile tanışmak ve göreve başladığında kendisini ziyarete gelen Meclis Üyelerine iade­i ziyarette bulunmak içindir dedi. Akyazı cazibe merkezi 5 aydan beri Akyazı’da görev yapıyorum. Bu süre içinde Akyazı’nın cana yakın insanları ve doğa güzellikleri ile cazibe merkezi bir İlçe olduğunu gördüm. Böylesine güzel bir İlçede Kamu görev i yapıyor almak bana mutluluk veriyor diyen Kaymakam Kalaylı, bu kadar kısa sürede beni bağırlarına basan ve beni kendilerinden biri olarak değerlendiren tüm Akyazılı hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum dedi. Akyazı ve Akyazılı her şeyin en iyisine ve güzeline layıktır Akyazı gerçek manada çok güzel bir İlçe. Burada bulunmaktan ve sizlere hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum diyen Kaymakam Ömer Kalaylı, hepimizin ortak bir amacı var o da, el ve gönül birliği ile vatandaşa ve kamuya hizmettir. Meclis üyeleri olarak sizlerde çok önemli bir görevi layıkı ile ifa ediyorsunuz. Sizleri kutluyorum diyerek konuşmasını tamamladı. Başkandan baklava ikramı Akyazı’nın 16 Nisan tarihinde yapılan referandumda Marmara Bölgesi birincisi olması nedeniyle Belediye Başkanı Hasan Akcan, elde edilen bu başarıda büyük payı olan ve emek sarf eden Meclis üyelerine teşekkürünü baklava ikram ederek yerine getirdi.

Belediye Başkanı Hasan Akcan, Belediye Meclisinin Mayıs ayına ait ikinci oturumunu 5 Mayıs Cuma günü saat 14.00 yapacağını açıkladı.

kaynak:Kenan Certel

Akyazı Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında Önemli Kararlar Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir