Akyazı Devlet Hastanesi Yanına Taksi Durağı Yapılacak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adapazarı Belediye Meclisinde komisyona gönderilen ve kamuoyunda kat artırımı şeklinde yer bulan imar planı değişikliklerini öngören düzenlemelere ilişkin Belediye Meclis toplantısında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. 82 gündem maddesinin karara bağlandığı oturumda gündem dışı söz alan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar 15 Temmuz sürecine dair değerlendirmelerini paylaştı.

‘Millete müteşekkiriz’

Alemdar, “15 Temmuz’u birlikte yaşadık. Oynanan oyunun biraz daha irdelenmesi ve ciddiye alınması gerekiyor. Bunun bir işgal girişimi olduğunu unutmayalım. Milletimizin bu hain kalkışmayı nasıl bertaraf ettiğini aklımızdan çıkarmayacağız. Bu milletin bize sahip çıktığını unutmayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun önderliğinde 27 günlük bir direniş destanı yazdık. Bize düşen milletimizin bize sahip çıktığını unutmamaktır. Milletimize müteşekkiriz. Bugünkü toplantıda alacağımız kararların şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

‘Toçoğlu varsa sorun yok’

Toplantıda söz alan Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ise, ilçede Büyükşehir Belediyesi eliyle başlatılan altyapı çalışmalarına değindi. SASKİ’nin Ferizli’de ciddi yatırımları hayata geçirmek için çalışma başlattığını kaydeden Soğuk, “Şuanda ilçemizde kanalizasyon ve altyapı çalışmaları başlamış durumda. SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş’in bir sözü var: ‘SASKİ varsa sorun yoktur’ diye. Ben bu söze katılarak bir de şunu ilave etmek istiyorum: ‘Zeki Toçoğlu varsa sorun yoktur.’ Toplantıda alacağımız kararların hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

‘Beton davasına şaşırdım’

15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen hain kalkışma hakkında da açıklamalarda bulunan Soğuk, “80 ihtilalinin yaşamış biri olarak büyük bir badire atattığımızı söylemek istiyorum. Gerçekten büyük olaylar yaşadık. Daha önce siyaset yaptığımız polisler örgüt üyesi çıktı, emniyet amirleri, savcılar birçok çevremizden insan bu hain yapıya üye çıktı. Üzerimize birçok dosya hazırlandı bu yapı tarafından. Ben şu beton operasyonuna nasıl girdiğime şaşırıyorum. Birden girmişim, bu davaya nasıl girdiğime şaşırıyorum” dedi.

‘İstismar edilmesin’

15 Temmuz sürecini ‘dehşet verici olaylar’ olarak niteleyen Başkan Toçoğlu, birlik ve beraberliğin devam etmesi halinde böyle bir kalkışmanın bir kez daha yaşanamayacağına inandıklarına vurgu yaptı. Kamuoyunda kat artırımı şeklinde yer bulan Adapazarı Belediyesi’nin bir önceki meclis toplantısında komisyona gönderilen ve Gazetemiz YENİGÜN’ün gündeme getirdiği 7 kata kadar izin veren imar planı değişikliklerine de değinen Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşümün her türlüsüne varız. Ancak dönüşümün istismar edilmesine karşıyız. 3 dönüm de kentsel dönüşüm olmaz. Evet, bazı mahalleler dönüşüme tabi tutulmalıdır. Ancak makul neyse o bulunmalıdır. Makul başlıklar çerçevesinde hareket edilmelidir. Allah korusun deprem gerçeği unutulmamalı” dedi.

Taksi durakları

Gündemin 74üncü maddesinde UKOME kararlarıyla Sapanca Uzunkum Mahallesi cami yanındaki meydana 5 araçlık, Erenler Sakarya Caddesi eski belediyesi binası yanına 3 araçlık, Akyazı Devlet Hastanesi yanındaki AVM yanında 7 araçlık, Konak Hastanesi ile Ağız ve Diş Hastanesi’nin bulunduğu yere 10 araçlık taksi durağı açılması, Serdivan AVM taksi, Altınova taksi ve Adatıp taksi duraklarına da 5’er adet taksi ilavesi yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

Akyazı Devlet Hastanesi Yanına Taksi Durağı Yapılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir