Sakarya’da Çeşitli Suçlara Karışan 650 Suriyeli Sınır Dışı Edildi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlimizde bulunan sığınmacıların kendi aralarındaki suç olayları arttı. Emniyet, kurduğu özel ekiple mültecilerin arasındaki olayları araştırmaya başladı. Kayıt dışı mültecilerin tespitine de başlanırken 650’nin üzerindeki sığınmacının sınır dışı edildiği.

SAYILARI 40 BİNİ BULAN

Yenihaber Gazatesinden Azim Çlik’in Özel haberine göre, İlimizde sayıları 40 bini bulan sığınmacıların arasındaki asayiş olaylarında son haftalarda artış yaşanıyor. Sedat Kirtetepe Caddesi, Çeşme Meydanı ve Semerciler Mahallesi’nde yaşanan olaylarda mültecilerden bazıları yaralanmış, bazıları da darp edilmişti. Bu olayların dışında da basına yansımayan şiddet olaylarının yaşandığı öğrenildi.

15 PERSONELİ BULUNUYOR

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, bir yıl önce ülkemize sığınan yabancı uyruklu şahısların takibi ve kontrolü için özel bir ekip oluşturuldu. 15 personelin bulunduğu özel ekip sığınmacıların içinde bulunduğu tüm asayiş olayların izini sürdü. Ekip bir yandan da şehrimizde asayiş olaylarına karışan yabancı şahısları takip ediyor.

650’NİN ÜZERİNDE SINIRDIŞI

Kentte bir çok operasyona imza atan bu ekip, kayıtlı olmayan şahısları tespit edip, parmak izini alıyor ve kayıt altına alınması için işlem yapıyor. Yabancı uyruklu şahıslardan herhangi bir kaydı olmayanlar ise tespiti akabinde sınır dışı ediliyor. Sakarya’da 2019 yılında polis tarafından sınır dışı edilen yabancı uyruklu şahıs sayısı ise 650’nin üzerinde.

kaynak.sakarya medyası

 

Sakarya’da Çeşitli Suçlara Karışan 650 Suriyeli Sınır Dışı Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir