1. Haberler
  2. Akyazı Haberleri
  3. 10 Farklı ülkeden gelen 30 Avrupalı Kadın Girişimci ilçemiz Akyazı’da  misafir edildi

10 Farklı ülkeden gelen 30 Avrupalı Kadın Girişimci ilçemiz Akyazı’da  misafir edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya Valiliği Ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Koordinatörlüğünde yürütülen ERASMUS projesi kapsamında Sakarya’ya 10 ülkeden gelen 30 Avrupalı Kadın Girişimci ilçemiz Akyazı’da  misafir edildi.

Akyazı Tıbbi Çiftçiler Kadın Kooperatifinden yapılan açıklamada;
İlk noktamız Uzunçınar mahallemizde bulunan üyelerimizin kurutma tesisi oldu.İş birliği çerçevesindeki halihazırdaki üretim ve projelerimizi kooperatif başkanımız Arzu KAHVECİ anlattı.
2.noktamız Kooperatifimizin carşı icindeki satış ofisi oldu.Burada Akyazi Belediye tarafından yürütülmüş olan Karamürver yetistiriciliği projesi hakkında kooperatif başkanımız bilgilendirme yaptı.

Kooperatif olarak tıbbi aromatik bitki kapsamındaki üretimlerimizi Ziraat mühendisimizin bilgilendirmesi sonrasında misafirlerimize kooperatif üyelerimiz tarafından Kara Mürver Suyu(Şifaver) ikram edildi.
3.noktamız Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kimya labaratuvarı oldu.Kimyagerimiz ve kozmetik uzmanımız eşliğinde kantaron merhemi gercekleştirdik.Ziraat mühendisimiz ve teknik sorumlumuz ile çörek otu yağı sıkımı gercekleştirdik.Üniversite ile Arge işbirliğini kooperatif başkanımız tarafından anlatıldı.
4.noktamiz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafindan yapimi gerceklestirilen ve Akyazi belediyesi tarafindan teknik destek ile tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksini ziyaret ettik.Belediye başkan yardimcisi Mehmet Öztürl tarafından tesis tanıtımı yapildi.
Son olarak Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Kuzuluk mahallemizde faaliyet gösteren Seracilik Mükemmeliyet merkezimizde topraksiz tarim ve organik domates üretimi ile teknik sorumludan bilgilendirme alındı.
Programa Akyazı Belediye Baskan yardımcısı Mehmet Öztürk ve Afad İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş ile kooperatif üyeleri eşlik etti.
Programa katılan yabancı konuklar dolu dolu gecen bu deneyim dolu program için teşekkür ederek ilçemizden ayrıldılar.

10 Farklı ülkeden gelen 30 Avrupalı Kadın Girişimci ilçemiz Akyazı’da  misafir edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir