91 Saat Sonra Mucizenin Adı Ayda Oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UMKE ekipleri depremin 90. saatinde Rıza Bey Apartmanı’nın enkaz alanına geldi. Uzun uğraşlar sonucu yeni bir mucize yaşandı, Ayda Gezgin isimli çocuk enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Küçük Ayda’nın sağlık durumu iyi.
UMKE ekipleri depremin 90. saatinde Rıza Bey Apartmanı’nın enkaz alanına geldi. Uzun uğraşlar sonucu yeni bir mucize yaşandı, 4 yaşındaki Ayda Gezgin enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Küçük Ayla’nın çığlığını ilk duyan arama kurtarma ekiplerinden Nusret Aksoy, o anları şöyle anlattı:

“İlk etapta çığlık sesini duydum. Arkadaşlara dedim, çalışmayı durdurun çığlık sesi geliyor. Jeneratör çalışıyordu, jenaratörü durdurduk. Çok sesli bir ortamdı, sessizlik sağlandı.Arkadaşlara dedim ‘Ses geliyor oradan’ arkadaş eğildi ‘Kimse var mı?’ dedi, ‘İyiyim ben’ dedi. ‘İsmin ne senin?’ dedi, ‘Ayda ben’ dedi, ‘Ayda iyi misin, iyiysen elini salla’ dedi, elini çıkardı böyle salladı. İlk sesini duydum ben. İlk çığlığını duydum ben. Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesinin arasındaydı.”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, enkazdan 91 saat sonra çıkarılan kız çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu, hastaneye sevk edildiğini duyurdu.4 yaşındaki Ayda’nın çıkarılmasını sağlayan ekipten Ahmet Çelik ise duygulanarak şöyle anlattı:
“Aramalar devam ediyordu. Bir çocuk sesi duydum, tam da emin olamadım, sonra sessizlik istedim. Ayla orada tekrar bir bağırdı, çok küçük bir delik vardı. Sesi duyunca başımı içeri soktuğumda ‘Abi çok susadım’ dedi, su istedi, ayran istedi. Ondan sonra diğer AFAD’çı arkadaşlarla beraber alandan çıkardık, babası da teslim aldı. Küçük bir boşluk vardı, Allah’a şükür hiç bir yeri ezilmemiş, bizi beklemiş. Bizi görünce sadece su ve ayran istedi. İlk temastan itibaren sürekli konuştuk.”kaynak:trthaber.com

91 Saat Sonra Mucizenin Adı Ayda Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir