Akyazı Ballıkaya Baraj İnşaatı Yüzde 85 Seviyesine Ulaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ballıkaya barajı inşaatı yüzde 85 seviyesine ulaştı.

Akyazı’da yapımına devam edilen Ballıkaya barajı şekilleniyor. Akparti il başkanı Yunus Tever Çalışmalar ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Tever, paylaşımında şu ifadelere yer verdi Mart ayının ilk pazar gününde şehrimiz için önemli bir yatırımın bilgisini siz kıymetli hemşerilerimizle paylaşmak istiyorum.

Sakarya’mızın hasretle beklediği ve şehrin içme suyu ihtiyacına önemli bir alternatif olacak Ballıkaya Barajı’nın inşasında yüzde 85 seviyesine gelmiş bulunuyoruz.

Akyazı’nın yemyeşil dağları arasındaki Mudurnu Deresi’nden akan su, 98 metre gövde yüksekliğine sahip Ballıkaya Barajı’nda toplanacak. 189 milyon metreküplük dev bir su depolama hacmine sahip olacak bu tesis ile şehir için önemli bir içme suyu kaynağı oluşturulmuş olacak.

Yunus Tever, Ballıkaya Barajı ayrıca ilerleyen dönemlerde hidroelektrik santrali kurulacak şekilde tasarlanarak enerji üretilmesine de imkân sağlayacak. Bu yatırımla Sapanca Gölü’nün üzerindeki baskı azaltmayı ve kurulacak entegre sistem ile üst düzey bir su yönetimi sağlamayı hedefliyoruz.

Kuraklık ve çölleşme tehdidine karşı su kaynaklarına yapılan yatırımın ne denli değerli olduğunu bilen ve bu yönde tedbirini önceden alarak şehrimizi hem küresel afetlerin etkilerinden koruyacak hem de hedeflerine ulaşmasını sağlayacak hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz.

Tever, Millete hizmet yolunda kararlılıkla ve büyük bir özveriyle çalışmaya devam ediyor, hedef ve ideallerimize emin adamlarla yürüyoruz.

Hizmet misyonuyla hareket eden, şuurunu ve motivasyonunu değer üretmekte bulan bir liderin ve siyasi partinin temsilcileriyiz.

AK Parti olarak milletimize olan borcumuzu ancak ülkemize ve şehrimize daha çok hizmet ederek ödeyebiliriz.

Muhalefetin nefret ve tehdit siyasetini her zaman olduğu gibi yine eser ve hizmet siyasetimizle akamete uğratacağız.

Ülkemiz ve şehrimiz için hiçbir hayali, hiçbir projesi olmayanlar, sadece reklam ve imaj çalışmalarıyla milletimizin güvenini kazanamayacaklar.

Sakarya’mızın güzel yarınları için tüm unsurlarımızla birlikte sabırla, fedakarlıkla ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz dedi.

Akyazı Ballıkaya Baraj İnşaatı Yüzde 85 Seviyesine Ulaştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir