AKYAZI BELEDİYESİ ATIK PİL KAMPANYASINA OKULLARDAN BÜYÜK İLGİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kullanım ömrünü tamamlamış veya uğramış olduğu fiziksel hasar sonucu kullanılmayacak duruma gelmiş pillerin çevreye ve doğaya verdiği zararı önlemek çevresel bilincin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla atık pil toplama kampanyası başlatan Akyazı Belediyesi’nin bu kampanyası okullardan ve öğrencilerden yoğun ilgi görürken daha ilk aydan 12.000 adet pil toplandı.

Doğa’ya başı boş bir şekilde atıldığında hem toprağa hem de insan sağlığına zararı olan Piller, türlerine göre bünyelerinde demir, çinko, mangan gibi metalleri, çeşitli kimyasal bileşikleri gibi zararlı maddeler içermekte olduğundan atık pillerin kontrolsüz biçimde çevreye atılmasıyla çevreye verilecek zararın önlenmesi amacıyla harekete geçerek pil toplama kampanyasını başlatan Akyazı Belediyesi kampanya dahilinde oluşturduğu toplama noktalarında okullardan gelen 12.000 adet pil iadesini alarak karşılığında kampanyanın teşekkür hediyesi olarak ta 6000 tl değerinde kırtasiye seti hediye etti.

Pil toplama kampanyasının başlatıldığı günden bu yana Akyazı Genelinde ilçedeki okullardan ve öğrencilerden projeye gelen yoğun ilgi ile toplamda 12.000 adet pil toplanarak en çok pil’i toplayan Madanoğlu ilköğretim okulu ilk ay’ın birincisi oldu.

Akyazı Belediyesi atık pil toplama kampanyasına dahil olmak isteyenler 11 noktaya konulan atık pil toplama merkezlerine pillerini ister tek tek isterlerse de topluca getirip kırtasiye hediye fişlerini alabilmekteler.

 

Atık Pil Toplama Merkezleri 

  • Akyazı Belediyesi Ana Hizmet Binası, Akyazı Belediyesi Çevre ve Temizlik Müdürlüğü İtfaiye Üzeri
  • Kamu Binaları (Akyazı Kaymakamlığı)
  • Okullar  (Ahmet Hasnun Tunçsoy İ.Ö:O – Atatürk İ.Ö:O  İnönü İ.Ö:O – Madanoğlu İ.Ö:O – Paris İ.Ö:O –  Cumhuriyet İ.Ö:O –  Akyazı İ.Ö:O –  J & J Konuralp İ.Ö:O )
  • asdsad asdsadasdsadsa unnamed

AKYAZI BELEDİYESİ ATIK PİL KAMPANYASINA OKULLARDAN BÜYÜK İLGİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir