Sakarya’da Tavuk Çiftliğinde Veba Kabusu! Çalışanlar İzne Yollandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaynarca’daki tavuk çiftliklerini “tavuk vebası” vurdu, yaklaşık 600 bine yakın tavuk telef oldu. Çalışanlar ise izne çıkarılarak izlemeye alındı.

Kaynarca’daki tavuk çiftliklerini hastalık vurdu. “tavuk vebası” denilen hastalık ilçedeki birden fazla tavuk çiftliğinde görüldü. Çiftliklerde yaklaşık 600 bine yakın tavuk telef oldu. İlçede anons yapan belediye, vatandaşları tavukların kümeslerden çıkarılmaması konusunda uyardı. BAKANLIK DEVREYE GİRDİ Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığından gelen yetkililer tesislerde inceleme yaptı. Hastalık tespiti yapan bakanlık firmalarda yumurta satışını durdurdu. Çalışan işçiler bakanlıkça izlenmeye alındı. Çiftlik çalışanlarını evlerinde ziyaret eden sağlık görevlileri muayene yaptı. Belirtilen fabrikalarda üretime ara verildi.

İNSANA BULAŞMIYOR

Veba kabusu Sakarya genelinde üreticinin ve vatandaşların panik yapmasına neden oldu. Kanatlı hayvan konusunda uzman olan veterinerler, bu hastalığın insanlara bulaşma riskinin bulunmadığını söyledi. Bu açıklama, vatandaşları rahatlattı. Büyük şok yaşayan üreticiler ise maddi zararlarını nasıl karşılayacaklarını düşünüyor

Kaynak:sakaryayenihaber.com – Azim ÇELİK

Sakarya’da Tavuk Çiftliğinde Veba Kabusu! Çalışanlar İzne Yollandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir