Acele Kamulaştırma Çalışmaları Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Acele kamulaştırma çalışmaları başladı
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erenler ilçesindeki bazı taşınmazları, E80 Otoyolu ile D-100 Karayolundan şehre alternatif giriş sağlayacak ulaşım güzergahının açılması amacıyla acele kamulaştırma işlemi gerçekleştirecek.
RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin bir süre önce gündeme getirdiği TEM Otoyolu gişelerinin taşınması konusunda alınan Acele Kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile yayınlandı.

ÜÇÜNCÜ GİRİŞ ERENLER’DEN SAĞLANACAK

Projeye göre Arifiye ilçesinde bulunan TEM Otoyolu gişeleri, Erenler ilçesine taşınacak. Sapanca, Akyazı ve Hendek’in ardından Sakarya’ya 3’üncü otoyol girişi Erenler’de yer alacak. Şehrin merkez bölgesine giriş artık Erenler’den sağlanacak. Çalışmaya göre Erenler ilçesine inşa edilecek olan yeni TEM Otoyolu Gişeleri Kamışlı Mahallesine inşa edilecek. Gişeler, Türk Traktör Fabrikasının yanında bulunan boş araziye kurulacak. Ayrıca bölgede çok sayıda arazide kamulaştırma yapılacak. Yapılan çalışmaya göre Kamışlı ve Epceller Mahallesinde ise 91 adet parsel kamulaştırılacak. Kamulaştırma çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. Kamulaştırma çalışmalarının ardından TEM Kamışlı Gişeleri ile D-100 arasında kalan yol da yeniden inşa edilecek.

 

Acele Kamulaştırma Çalışmaları Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir