Acelle Yaylası Hazır

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Sakarya Milletvekili Ali İnci ve beraberindekilerle Acelle Yaylası yolları ve yapılan çalışmaları yerinde incelediler.

24-25-26 Temmuz 2015 tarihlerinde 27 cisi düzenlenecek olan Acelle Yayla şenlikleri öncesinde Yayla bozulan yayla yolları ve tamir-bakım ve onarım işlemleri Akyazı Belediyesi Teknik ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Özellikle Marmara Bölgesinde Yayla Turizminin önemli programlarından Acelle Yayla şenlikleri, bu yıl da çevre il ve ilçelerden bir çok yayla sever vatandaşın katılımı ile mahalli sanatçıların programları 3 gün devam edecek.

Her yıl Hanyatak Mahellesi Güzelleştirme Derneğinin organizasyonu ile gerçekleşen etkinliğe yaylada obası bulunan, Boztepe ve Taşyatak mahalleleri ile birlikte yaklaşık 500 hane ile çevre yaylalardan da katılımlar gerçekleşmektedir.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan beraberinde Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Sakarya Milletvekili Ali İnci ile birlikte, teknik çalışmaları organize eden Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak’tan bilgi aldılar. Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak “Yaklaşan etkinlikler öncesinde yayla yollarında ekiplerimiz tamir bakım işlemlerine devam ediyor. Yayla içinden geçen dereler için de ulaşım adına köprüler yapmaktayız. Vatandaşlarımızın daha rahat ulaşım sağlamalarını hedeflemekteyiz” dedi.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve bilgi alan, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “ Binlerce vatandaşımızın teveccüh gösterdiği Acelle Yayla şenliklerinin bu yıl 27 cisi tertipleniyor. Dernek Başkanı Ahmet Acar ve Hanyatak Mahalle Muhtarımız Muharrem Duman başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz de Belediye olarak vatandaşlarımıza hizmet adına üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Şenlikler Akyazı’mızın tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Bu düşünce ile etkinliklere gereken önemi vermekteyiz. Yollarını ve yayla içindeki bazı bölgelerdeki yolları ve köprüleri yeniden inşaa, tamir ve bakım işlemlerini Başkan Yardımcım Mehmet Çakmak ve Fen İşleri ekiplerimiz koordineli bir çalışma anlayışıyla gerçekleştirmekteler. Biz de yapılan çalışmaları, yayla turizmine Belediye Başkanlığı döneminde de önem veren ve şu an Sakarya Milletvekilimiz Ali İnci ile birlikte inceledik. Sayın Vekilimizin tecrübelerinden faydalandık ve faydalanıyoruz. Kendisine programını bize ayırdığı için teşekkür ediyoruz. Tüm yayla sevenleri de bu hafta sonu Acelle Yayla şenliklerine davet ediyorum” dedi.

Sakarya Milletvekili Ali İnci’de “Akyazı Belediye Başkanımız Hasan Akcan’a ve ekibine Ülke ve İl Turizmine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Son dönemin en önemli kazanç aracı Hizmet Sektörü bu da Turizm yatırımlarının artmasıyla olmaktadır. Bu bölgemiz de yayla turizmi için önemli bir bölgedir. Bu bölgelerimizde çok bakir alanlarımız mevcuttur. Sadece belediyelerimiz değil, yapılacak projeler ile yatırımcıların da bu bölgede güzel hizmetler yapacağına inancım tamdır. Bu güzelliklerin tanıtımını iyi yaparsak güzel yatırımların bu bölgemize gelmesini de sağlayabiliriz. Biz bu noktada elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

Daha sonra, yapılan çalışmaları yerinde inceleyen yetkililer yayla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.

acelle (1) acelle (5) acelle (7) acelle (15)

Acelle Yaylası Hazır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir