Acelle Yaylasında Göle Sıfır Beton İnşaatlar Göz Kamaştırıyor !!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Acelle Yaylasında skandal Beton Yapılar

Akyazı Acelle Yaylası’nda yapılan 3 ayrı beton bina vatandaşların büyük tepkisine yol açtı.
Akyazı kaymakamlığı daha önce yaptığı duyuruda yaylarda beton girişini yasaklamış beton yapı yapılmasına yasak getirmişti. Ardından yayla, mera ve kışlaklarda izinsiz yapılan ev, ahır, ve çit çekmenin yasaklandığını duyurmuştu. Jandarma desteğiyle birlikte evlerin ve çimenlerin etrafındaki çitler belediyeden tahsis edilen iş makineleri tarafından yıkılmıştı.
Acelle Yaylası’na gezinti için çıkan bir vatandaşın paylaştığı görüntülerde yaylaya 3 betonarme bina yapıldığı görüldü. Binalardan ikisi yayladaki gölün hemen kıyısına yapılması dikkat çekti.

Kadırga alanı içerisine vatandaşların piknik alanına yapılan yapıların kadırgaya gelen misafir sanatçılar için ve protokol üyeleri için yapıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.
Beton binaları kayda alan vatandaş; ”
Acelle Yaylası’na şu an Kadırga olan mevkisindeyiz. Bizim bildiğimiz kanunlara göre beton yapı yasak yaylalara. Çoğu yerde yıkılmış yapıları. Buraya beton yapı yapıyorlar. Doğal güzellik malum vaziyette. Betonlamaya geçmişler. Biz yetkililere sesleniyoruz. Doğayı seyredelim derken şu an betonlaşmayı görüyoruz. Yetkili falan da yok. İnşaat işçilerinden başka kimse de yok. Ne gariptir ki insanların gelmediği zaman çok hızlı bir çalışma var burada. Ahşaptan yapılsaydı bunlar daha güzel olurdu diye düşünüyoruz. Bu güzelliği maalesef bozuyor bu yapı. Burası şenliklerin olduğu yer” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Sakaryayenihaber

Acelle Yaylasında Göle Sıfır Beton İnşaatlar Göz Kamaştırıyor !!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir