Açık Öğretim Lisesine Kayıt Yaptıracaklar İçin Süre Yarın Doluyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YENİ KAYIT ve KAYIT YENİLEME

Açık Öğretim Lisesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı I. Dönem ilk kayıt işlemleri 22 Ağustos-23 Eylül 2016 tarihlerinde, kayıt yenilme işlemleri ise 05-23 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacaktır.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrencilerde MEB Açık Öğretim Lisesi sistemine giriş yapmaya başladı. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı AÖL sınavları, kayıt yenileme, başvuru işlemleri hakkında bilgileri sayfamızda sizler için derledik. AÖL’de yeni kayıt olan öğrenciler ve kayıt yenileyenler için ders seçmenin çok önemli kuralları vardır. Bu da ders seçerken; İlk önce ”öğrenci girişi”nizde bulunan ”zorunlu dersler” sekmesinde bulunan derslere bakmanız gerekiyor. Açık Öğretim Lisesi, diğer tüm ortaöğretim kurumları ile aynı statüdedir ve mezunları aynı haklara sahiptir. Mezun olanlardan, üniversiteye gitmek isteyenler ÖSYS sınavlarına girebilir, yaşı 20’yi geçmeyen erkekler diplomalarıyla 3 sene askerliği tecil etme hakları vardır.

AÖL YENİ KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

Yeni Kayıt tarihleri, Açık Öğretim Lisesi resmi web sitesinde yayınlanan iş takviminde belirtilen tarihler arasında başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlarımız, Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt yaptırabilirler. Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için aşağıda sıralanan evrakları tamamlayanlar ilan edilen Yeni Kayıt tarihleri arasında bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler. Yeni Kayıt işlemleri için aşağıda sıralanan 3 adımı takip ediniz.

İLK ADIM: Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci adayı her yıl belirlenen yeni kayıt katılım bedelini ödemek zorundadır. 2016 yılında bir dönem için Yeni Kayıt katılım bedeli 40 TL.’dir. Bu bedelin; 30 TL.’sini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının (Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir) herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına , ödeyiniz ve dekontunu muhafaza ediniz.

İKİNCİ ADIM: Yeni Kayıt ücretini yatırdığınıza dair dekont ve “Yeni Kayıt Başvurusu İçin Gerekli Evraklar” başlığı altında yer alan durumunuza uygun maddede belirtilen belgeler ile birlikte bulunduğunuz yerdeki irtibat bürosuna gidiniz. Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt iş ve işlemlerini yapmak üzere görevlendirilen İrtibat Büroları listesi için buraya tıklayınız. Bu aşamada nüfus kayıt bilgileriniz, adresiniz, resminiz, getirdiğiniz belgelere(tasdikname, diploma, denklik belgesi vb.) ait bilgiler Açık Öğretim Lisesi Bilgi sistemine kaydedilir, öğrenci numaranız ve geçici şifreniz oluşturulur. İrtibat Bürosu , sisteme kaydedilen bilgilerin bir nüshasını da tarafınıza verir.

ÜÇÜNCÜ ADIM: Öğrencilik durumunuz Aktif hale geldikten sonra, size verilen öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçmelisiniz.

AÖL SINAV TARİHLERİ 2016-2017

AÖL DERS SEÇME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Yeni kayıt olan öğrenciler ve kayıt yenileyenler için ders seçmenin çok önemli kuralları vardır. Bu da ders seçerken; İlk önce ”öğrenci girişi”nizde bulunan ”zorunlu dersler” sekmesinde bulunan derslere bakmanız gerekiyor. Ve ders seçim ekranınızda yazan derslere göz gezdirmelisiniz. Ders seçim ekranında dersleriniz ve numaralarıyla birlikte ”ortak”, ”alan (alanlı okuyacaklar için)” ve ”seçmeli” ibareleri bulunur. Öncelikle şunu aklınızda bulundurun. ”zorunlu dersler” kısmında ders oldukça ders seçerken ”seçmeli” ibareli dersleri görmezden gelin, sakın seçmeyin. Her dönem kayıt yenileyen öğrencilere sistem 30 kredilik ders seçme hakkı verir. Ve o dönem kaçıncı döneminizse, o ve alt numaralı dersler seçebilirsiniz. Yani örneğin 3. döneminizse 1-2 ve 3. dönem dersi seçebilirken, 4 ve yukarısı dersi seçemezsiniz. Her kayıt yenilemede döneminiz arttıkça ders seçebileceğiniz numara da artacaktır. Döneminize bakarken, ”AÖL’de okuduğu dönemi” değil, ”Toplam dönemi” dikkate almanız gerekiyor.

 

Açık Öğretim Lisesine Kayıt Yaptıracaklar İçin Süre Yarın Doluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir