Açıklanan Mısır Alim Fiyatları Üreticiyi Memnun Etmedi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mısır fiyatlarının açıklanmasıyla birlikte Sakarya’da bulunan bir çok üretici tepki gösterdi. Geçen sene açıklanan 90 kuruş olurken, bu sene ise bu fiyat 84 kuruş olarak belirlendi.

Bu fiyatı çok aşağılarda bulan çiftçiler ise duruma tepki gösterdi. Geçen senenin açılış fiyatının üstünde 1 TL bandında bir fiyat beklenirken, 84 kuruş olarak açıklanan rakama anlam verilemedi.

Artan mazot, gübre ve malzeme fiyatlarının yanı sıra fiyat kırılmasının çiftçiyi olumsuz etkileyeceği dile getirildi.

Adapazarı Ziraat Odası konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Yapılan açıklamada,”Sakaryamızda mısır hasadı başladı. Ancak fiyatlar üreticimizin istediği seviyenin altında gerçekleşti. Devlet T.M.O. kanalıyla alım yapacağı fiyatı 1.150.- TL olarak açıklamasına rağmen, bu yıl da tüccarın insafına kalan üreticilerimizin mısırı tüccar tarafından bugün itibariyle 1.110.- TL’ye alınmaktadır.

Geçen yıldan bu yıla üreticimizin ürün maliyetlerine gelen zamlar ortadadır. Bu zamlar dikkate alındığında tüccarın alım yaptığı fiyatlar üreticimizi tatmin etmemektedir. Bu rakamlar çiftçimize darbedir.” ifadelerine yer verildi.

 

Açıklanan Mısır Alim Fiyatları Üreticiyi Memnun Etmedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir