Ak Belde Müdürü Kahveciden Günler Sonra Gelen Açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ak Belde A.Ş Müdürü Nail Kahveci Akyazı MHP İlçe Başkanı M.Doğan Eroğlu’nun iddialarına yanıt vermek amacı ile bir basın açıklaması yaptı.

Kahveci, Eroğlu’nun Yıldız konutları ve promosyon iddialarına yanıt vererek, basın açıklaması yaptı.Ancak bir önceki promosyon anlaşması yapılıp yapılmadığına eğer yapıldıysa işçilere ödeme yapılmışmı bu iddialara  değinmeyerek sorulan soru yine havada kaldı ve işçiler  daha önceden yapılan bu anlaşmadan kendilerine bir ödeme yapılıp yapılmayacağını merakla beklerken hayal kırıklığı yaşadılar.Oysa Ali Doğan Eroğlu sorduğu soruda 2014 ten sonra x bir banka ile promosyon anlaşması yaptınızmı yapıldıysa bu işçilere ödenmesi gereken paralar hesaplarına maaşlarının yanında yattımı şeklinde idi.Nail Kahvecinin açıklamasında ise bu iddiaya yanıt gelmezken sadece yeni kadroya geçiş sistemindeki uygulamalar hatırlatıldı.
AK BELDE A.Ş BASIN AÇIKLAMASI
Belediyeler kurumsal olarak;
Halka hizmet üretmek için mali, ekonomik ve beşeri kapasitelerini kullanırken  “Bütçe Denkliği “ yanında göz önünde bulundurmakla yükümlü olduğu en önemli parametrelerden biri de “Sosyal Sorumluluk” gereği üstlendiği “Sosyal Fayda” ya taalluk eden hizmetlerdir. Belediyeler kurumsal olarak özetle böyle bir işlev yüklenmekle birlikte;
Belediyelerin bünyelerinde hizmetlerine yardımcı olmak için kurulan şirketlerin durumları daha farklıdır.
Bu şirketler ticari kurumlardır. Kâr-zarar esası ile çalışmak zorundadır ve Türk Ticaret Kanunu ile İş Kanunlarının çerçevesini çizdiği sınırlar içinde kalmakla mükelleftirler. Denetimleri yetkili müfettişlerce yapılırken herhangi özel bir ayrıma tabi tutulmazlar. Şirketin denetlenmesi sonucu ortaya çıkacak olan sorumluluk yönetim kurulu başkanı ve üyeleri tarafından müteselsilen paylaşılır.
Özetle; Belediye Şirketleri katıldığı ihaleler ve uğraş içinde olduğu tüm ticari faaliyetlerinde kâr etmek ve başarılı olmak motivasyonu ile hareket etmekle yükümlüdür.
Bu bağlamda “Yıldız Konutları” da mali yeteneklerimiz çerçevesinde şirketimizin yatırım yaptığı alanlardan birisidir ve makul kazançla müşterilerine banka kredisi kullandırmaksızın daha ekonomik koşullarda konutlar edinme imkânı sağlamayı amaçlamaktadır.
Bununla birlikte; hükümetimizin taşeron işçilerle ilgili yaptığı yasal düzenlemeler çerçevesinde 900 bin kişinin “Kadroya Geçirilme” ve bunu şirketleri aracılığıyla gerçekleştirilmesi halen devam eden bir süreçtir.
Bu konu, rutin olmayıp orijinal bir durum olması hasebiyle oturmuş bir uygulamadan söz etmek için biraz daha zamana ihtiyaç vardır.
Şöyle ki; söz konusu işçilerin kadroya geçişleri Nisan 2018 ayı boyunca devam edecek, emekli olacaklar ayrılacak, sicili bulunan ve valilikçe kayıtlarının yeniden yapılmaması uygun görülen taşeron işçilerinin son durumu yetkili bakanlık tarafından neticelendirildikten sonra işe alınacak olan taşeron işçi sayısı ancak Mayıs 2018 ayı içinde net olarak ortaya çıkabilecektir.
Özetle; taşeron işçiler Mart ayı bitimine kadar “Cari Sözleşmeler” çerçevesindeki hak ve yükümlülüklere sahiptirler.
Hükümetimizin yasal düzenlemelerle taşeron işçileri daimi işçi statüsüne sokmaları ve bunu belediyelerin kendi şirketleri aracılığıyla yapmaları ihale ile icra edilen bir uygulama olmadığından şirketimizin bu orijinal durumdaki yeni görev ve yetkilerinin net olarak belirlenmesi gerektiği;
Yeni çıkarılan yasa ve yönetmelikler çerçevesinde kadroya dahil edilen taşeron işçilerin yeni sözleşmelerinin özlük haklarına taalluk eden tüm kazanımları (hediye çeki, promosyon vs.) yetkilendirilen kurum ve kuruluşlar tarafından icra edileceği açıktır.
Bu sürecin en yakın takipçisi de hiç şüphesiz işçilerin hak ve hukukunu korumaktaki hassasiyeti yakinen bilinen Belediye Başkanımız Hasan AKCAN’ dır.
Bunun dışındaki söylem ve haberlerin tamamen spekülasyon olduğu, bu haber ve somut bilgiye dayanmayan söylemlerin yerine hükümetimizin konu ile ilgili yasal düzenlemeleri ve kurumların (Belediye ve Şirket) uygulamalarının esas alınarak takip edilmesi, en sağlıklı yöntemdir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Nail KAHVECİ
Akbelde A.Ş. Genel Müdürü
Yönetim Kurulu Başkanı

 

Ak Belde Müdürü Kahveciden Günler Sonra Gelen Açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir