Ak Parti Sakarya Adaylarını Tanıyalım

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayşenur İslam Kimdir?

Ayşenur İslam, 16 Ocak 1958’de İstanbul Üsküdar’da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Cahide’dir.

Orta eğitiminin bir bölümünü İstanbul’da (Kadıköy Maarif Koleji) yaptı. Liseyi TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Bir süre İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Filolojisi’nde okuduktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Gazi Üniversitesi’nde Doktora yaptı. Mezuniyetinden sonra sırasıyla Ankara Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevlerini ifa etti. Yunus Emre Enstitüsü’nün kuruluşunda ve Yönetim Kurulu’nda görev aldı. Adalet Partisi milletvekillerinden Nadir Latif İslam’ın oğlu Doktor Bahadır Celal İslam ile evli olan Ayşenur Külahlıoğlu bir çocuk annesidir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Yayımlanmış on kitabı, elli kadar makalesi bulunmaktadır.[1] 2011 Türkiye genel seçimlerinde XXIV. Dönem Sakarya milletvekili seçilmiştir.

25 Aralık 2013 tarihi itibariyle Fatma Şahin’den boşalan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine getirilmiştir.[2] Bu göreve 62. Türkiye Hükümetinde de devam etmiştir.

MUSTAFA İSEN KİMDİR?

Mustafa İsen (d. 1953, Nalköy, Ferizli, Sakarya Türkiye), Türk akademisyen, bürokrat, siyasetçi.

Balkan kökenli göçmen bir ailenin oğludur. 1967’de Çorum İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.1975 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Üniversiteden sonra İstanbul’da öğretmenlik yaptı. Atatürk Üniversitesinde asistanlık yaptı. 1981 yılında Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile Belgrad Üniversitesi Filoloji Fakültesi Doğu Dilleri Bölümüne öğretim elemanı olarak görevlendirildi ve 1983 yılına kadar burada görev yaptı. Aynı yıl yardımcı doçent tayin edildi ve yurda dönüşünden sonra Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı.

Bu yıllarda kuruluş aşamasında olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde de alanıyla ilgili dersler verdi. 1988 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nda müşavir olarak görevlendirildi. Aynı yıl, Eski Türk Edebiyatı alanında doçent oldu ve 1989 yılında Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne doçent olarak atandı. Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan yardımcılığı ve Gazi Üniversitesi Türkçe Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanlığı (G.Ü. TÖMER) yaptı.

1994 yılında Profesör oldu. Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde müdürlük, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Bölüm Başkanlığı yaptı. Ardından Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi dekanı oldu (1997). 2000 yılında Başkent Üniversitesi’ne geçti ve burada Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kurdu.

Görevleri arasında Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde müdürlük, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Bölüm Başkanlığı yaptıktan sonra 1997 yılında Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi dekanı oldu. 2000 yılında Başkent Üniversitesi’ne geçti ve burada Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kurdu.

17 Aralık 2002 tarihinde Kültür Bakanlığı Müsteşarlığına atandı. Kültür ve Turizm Bakanlıklarının birleşmesi sonucu 17 Haziran 2003 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığına tayin edildi. Türk Edebiyatı ve Balkanlarda Türk kültürü ile ilgili yayınlanmış çok sayıda çalışması yaptı.

22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde AK Parti’den milletvekili adayı olmak için müsteşarlıktan istifa etti. Sakarya veya Bursa’dan AK Parti aday listesine konulacağı beklenirken son gece listeye konulmasının unutulduğu anlaşıldı. 5 Temmuz’da da müsteşarlık görevine döndü. 28 Ağustos 2007’de Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığa seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Genel sekreterliğine atandı. Aynı zamanda 4 Nisan 2003 tarihinden beri Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesidir ve 17 Ekim 2009 tarihinden de itibaren YÖK üyeliğine atandı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle beraber cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığına atandı. 2015 seçimlerinde AK Parti’den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.

ALİ İHSAN YAVUZ KİMDİR?

1969’da Trabzon’da doğdu. Avukat; İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Sakarya Müftülüğü bünyesinde çeşitli yerlerde memurluk yaptı. AK Parti Sakarya Kurucu Merkez Ilçe Yönetim Kurulu üyeliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. AK Parti Sakarya Merkez İlçe Başkanlığı ve AK Parti Adapazarı Kurucu İlçe Başkanlığı yaptı. Sakarya AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı il Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Sakarya Şairler ve Yazarlar Derneği üyesi. İngilizce ve Arapça bilen Yavuz, evli ve 4 çocuk babasıdır.

RECEP UNCUOĞLU KİMDİR?

İlk – orta ve lise öğrenimimi Adapazarı’nda tamamladıktan sonra 1991 yılında İ.T.Ü. İnşaat Fakültesi ve ardından 1992 yılında İ.Ü. İşletme İktisadı Enstitüsü İnşaat İşletmeciliği İhtisas Programından mezun oldum. 1993-1994 yılları arasında askerlik hizmetimi ifa ettim.2002 yılına kadar Türk Telekom Sakarya Global İhalesi şantiye şefliği ve proje müdürlüğü görevlerinde bulundum.2002 yılından bu yana kadar aile şirketimizde inşaat taahhüd ve mühendislik işleri ile ilgili faaliyet göstermekteyim. 2005-2006 yılları arasında AKPARTİ Adapazarı Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği daha sonra 2008 yılı sonuna kadar AKPARTİ Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve 22 Temmuz 2007 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde İl SKM Başkanlığı görevlerinde bulundum. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Adapazarı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildim. Adapazarı Belediyesi İmar ve Tetkik Komisyonu Başkanlığı ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundum.03 Kasım 2009 tarihinden bu yana Sakarya İl Başkanlığı görevim devam etmektedir.. Evli ve iki çocuk babasıyım.

ALİ İNCİ KİMDİR?

Ekim 1959 tarihinde Hendek´ te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Hendek´te tamamlandıktan sonra, 1980 yılında Adapazarı İmam Hatip Lisesi´ nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Spor Akademisi Bölümü´nü 1984 yılında bitirdi. Mardin, Diyarbakır ve Hendek´te Beden Eğitimi öğretmenliği yaptı.

Lise hayatında başladığı güreş sporunda Türkiye´de önemli şampiyonalarda derece elde etti. Güreş, taekwando, judo ve hentbol spor dallarında hakemlik, antrenörlük ve resmi masörlük sertifikası almaya hak kazandı. Öğretmenlik döneminde Güreş Milli Takım Antrenörlüğü´ne getirildi. Antrenörlüğü yaptığı süre içerisinde Dünya Şampiyonluğunu elde etmiş güreşçiler yetiştirdi. 4 yıl boyunca bu görevini başarıyla sürdüren İnci, siyasi nedenlerden ötürü görevinden istifa ederek ticarete atıldı.
 Siyasi yaşamına 1991´de ilçe başkanlığıyla başlayan Ali İnci, 1994 yılında Hendek Belediye Başkanlığı´na aday olmuş, seçimleri küçük bir farkla kaybetmiştir. 1999 yerel seçimlerine kadar ilçe başkanlığı görevini sürdüren İnci, aynı yıl Hendek Belediye Başkanlığı´na seçilmiştir. Belediyecilikteki başarısını üyesi olduğu sivil toplum örgütlerinde de sürdüren Başkan İnci, halen Türk Dünyası Belediyeler Birliği kurucu encümen üyeliği, MÜSİAD, ATSO, Hendek Karate, Taekwando ve Güreş İhtisas Kulüplerinde başkan v0e yöneticilik görevini sürdürmektedir.
Ali İnci, evli ve 5 çocuk sahibidir. Halka yakınlığı ile bilinen İnci, azimli, yeniliklere açık, girişimci, konusuna hakim, objektif, ekip ruhuna inanan, hizmet eden ve reformist bir kişiliğe sahiptir.
Ak Parti Sakarya Adaylarını Tanıyalım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir