Akyazı 15 Temmuz’da yine meydanlardaydı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı 15 Temmuz’da yine meydanlardaydı
15 Temmuz hain darbe girişimi ve millet destanının 7’nci yıldönümünde Akyazı vatandaşlar yine meydanlardaydı. Çarşı içinde düzenlenen Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri yoğun bir katılım ile gerçekleşti.
FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde Akyazı çarşı içinde Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği gerçekleştirildi. Türk Milletinin destansı mücadelesinin kutlandığı ve şehitlerin dualarla anıldığı etkinliğe katılan yüzlerce Akyazılı yine demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktı. Akyazı Kaymakamlığı ve Akyazı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Belediye Başkanı Bilal Soykan, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Turan, siyasi parti temsilcileri, STK ve oda başkanları, muhtarlar ve Akyazılı vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Kuran-i Kerim tilaveti ile devam etti. Sonrasında kürsüye çıkarak bir konuşma gerçekleştiren Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Akyazı’da, 15 Temmuz 2016 gecesi olduğu gibi yine dimdik ayakta, yine meydanlarda, yine demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkıyoruz. Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi daim eylesin inşallah” dedi.
Başkan Soykan, “ 15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milli birlik ve beraberliğimizin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün, dünya toplumlarına ve devletlerine ilham veren bir destandır. 15 Temmuz 2016 gecesi asker elbisesi giymiş teröristler uçaklar, helikopterler, tanklar, silahlar ile devlete ve millete haince saldırmışlardır. Ancak milletin iradesini ele geçirmeye çalışan bu teröristlerin, hesap edemediği bir şey vardı, o da aziz milletimizin vatan sevgisi, demokrasi ve bağımsızlık bilinciydi. Türk milleti o gece; genç, yaşlı, kadın, erkek fark etmeksizin bu demokrasi ve bağımsızlık bilinci ile sokaklara dökülmüş, geçmişte olduğu gibi bir kez daha bu vatan için tek yürek olmuştur” diye konuştu.
Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Geleceği uğruna, canlarını feda eden Türkiye Yüzyılı Kahramanlarını minnetle anıyor, kahramanlarımızın yazdığı bu destanı nesiller boyu anlatmaya ve o ruhu yaşatmaya devam edeceğimizi yüksek sesle bir kere daha haykırıyoruz. Şundan eminiz ki, Türk tarihi o gece gözünü kırpmadan ölüme yürüyen 250 şehidimizi ve 2193 gazimizi nesilden nesile aktaracak,15 Temmuz’un kahramanları asla unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle milli irademize ve demokrasimize sahip çıkmak için gövdesini siper eden tüm 15 Temmuz Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” dedi.
Akyazı Kaymakamı Yakup Güney ise, 15 Temmuz 2016’da Türk Milleti’nin büyük bir kahramanlık öyküsü yazdığını ifade etti. Kaymakam Yakup Güney sözlerinin devamında bu vatan uğruna canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerine Allahtan rahmet diledi ve gazileri minnetle andığını ifade etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri konuşmaların ardından sinevizyon gösterimi, mehter takımı gösterisi, şiir dinletisi ve Tarık Genç tasavvuf müziği konseri ile devam etti. Program saat 00:13’te selaların okunmasının ardından son buldu.

Akyazı 15 Temmuz’da yine meydanlardaydı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir