AKYAZI ANADOLU LİSESİNDE SINAV KAYGISINI NASIL YENERİM SEMİNERİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKYAZI ANADOLU LİSESİNDE SEMİNER

Akyazı Anadolu Lisesi 12. Sınıflar için Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Eğitim Görevlisi Erol UĞUR ‘’Sınav Kaygısını Nasıl Aşabilirim’’ konulu seminer verdi.

Erol UĞUR *Öğrencilere çalışmalarınızdan sınava hazır olduğunuzdan emin olmaları gerektiğini kafanızda ben bu sınava hazır değilim düşüncesi ile sınava girmemeleri gerektiğini

*Sınavda turlama tekniğini yapabildiğiniz soruları çözün sonra geri dönün yapamadığınız sorular üzerinde yoğunlaşın, bilmediğiniz soruları cevaplamayın.

*Sınav yerine önceden gidin kafanız sınav yerine alışmış olsun. Yeni kıyafetinizi giymeyin alışmış olduğunuz rahat kıyafetle sınava girin. O gün alışık olmadığınız şeyleri yapmayın.

*Nefes Egzersizleri yapın burundan derin nefes alarak vücudun oksijen depolarını doldurun.

*Hızlı okumanız sizlere zaman kazandıracaktır. Öncesinde bol bol okumanız gerekliydi. Dedi

*Üniversite hayatı sizlere yeni yerler yeni insanlarla tanışma fırsatı sunacak ilgi duyduğunuz alanda eğitim alacaksınız dedi.

Seminerden sonra öğrencilerle birebir sohbet eden Erol UĞUR bana ihtiyaç duyduğunuz her zaman yanınızda olmaktan mutluluk duyarım dedi.

11. Sınıflara ise Hendek Eğitim Fakültesinden öğretim görevlisi Betül DÜŞÜNCELİ ‘’Nasıl Ders Çalışırsam Başarılı Olabilirim’’ konulu seminer verdiler.

Dr.Betül DÜŞÜNCELİ *Öğrencilere Ders çalışmaya yoğunlaştığınız zaman kafanızı meşgul edecek faktörleri ortadan kaldırın bunlar ne olabilir sorusuna öğrencilerden başta Telefon demeleri öğrenciler akıllı telefonların zararını bilmelerine rağmen bundan kapamamaları gerçeğini ortaya çıkardı.

*Gününüzü planlayın günün hangi zaman diliminde neler yapmalıyım sorusu için gün planlaması yapın uyarısında bulundu.

*Çalışma ortamının çalışmaya elverişli olması sizlerin başarısını artıracaktır. Yatarak yerde oturarak yada ayakta çalışılan dersin çok fayda getirmeyeceğini ,ideal olanın Masada boyunuza uygun sandalye da oturmaktır. Dedi

*Oda ısısı ve ışık yeterli olması gerekliliğini vurgulayan DÜŞÜNCELİ fazla sıcak odada ders çalışırken ne oluyor sorusuna öğrencilerin uykularının geldiğini söylediler.

Seminerden sonra öğrencilerle birebir sohbet eden Dr Betül DÜŞÜNCELİ bana ihtiyaç duyduğunuz her zaman yanınızda olmaktan mutluluk duyarım dedi.

Okul Müdürü Fahri KÜT Davetimizi olumlu bakıp öğrencilerimizi sınav öncesi bilgilendiren Başta Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Rehberlik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa KOÇ ‘ a Öğretim Görevlisi Dr.Betül DÜŞÜNCELİ ‘ ye ve Öğretim Görevlisi Erol UĞUR ‘ a teşekkür ederim. Öğrencilerin ihtiyacına göre yıl içeresinde seminerler ve kariyer günleri devam edecektir. dedi

img_0001 img_9980 img_9981 img_9983 img_9985

AKYAZI ANADOLU LİSESİNDE SINAV KAYGISINI NASIL YENERİM SEMİNERİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin