Akyazı Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk Toplantısı Bugün Yapıldı.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Akyazı Belediye Meclisi, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri sonrası, 10 Nisan 2019 Çarşamba günü saat 10.00’da gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak üzere toplandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti meclis gurup başkanı Abdurrahim Atmaca, sözlerine besmeleyle başladı. MEclisimiz ilçemize hayırlı olsun. buradaki arkadaşlar maddi bir beklenti ile burada değil hizmet etme amacıyla burada bulunuyor. Meclis üyesi arkadaşlar gerekse belediye kadrosuyla hayırlı hizmetler yapmak içinburadayız tüm arkadaşlara hayırlı ve başarılı görevler diliyorum dedi.

MHP grubu adına konuşan Ergün Öztürk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı doğrultusunda güzel bir seçim çalışması yaptıklarını kaydeden Öztürk; “Bu çalışmalarda arkadaşlarımızın Başkanımızın, İlçe Başkanlarımızın bu işin tamamen pazara kadar değil mezara kadar olacak. Biz MHP’nin 4 meclis üyesi olarak Akyazı’mızın hayrına, olumlu olan her şeyde başkanımızın arkasında duracağımızı belirtiyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Meclis 1. ve 2. Başkan Vekillikleri, Meclis Kâtibi, daimi encümen üye, İmar Komisyonu Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı.
Meclis 1. ve 2. Başkan Vekilliğine 1. Başkan Vekili Mustafa BİRİNCİOĞLU’, 2. Başkan Vekili Mehmet ÇAKMAK, Meclis Katip Üyeliğine Ahmet ÖZTÜRK ve Furkan ÇAKIROĞLU, Meclis Katibi Yedek Üyeliğine Sevinç ÖZER ve Ahmet ÇETİN, Daimi Encümen Üyeliğine Hümeyra HİKMET SAYGIDEĞER ve Cevdet KAZAN, İmar Komisyonu Üyeliğine Meryem SAĞLAM, Mustafa KARAHASAN, Abdurrahim ATMACA, Yılmaz TAŞDELEN ve İksan ÖZCAN, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine Osman KESİKBAŞ, Abdulkadir YILDIRIM, Cem TUNCER, Sait BEŞİR ve Ergün ÖZTÜRK, Marmara Belediyeler Birliği Asil Üyeliğine Mehmet ÇAKMAK, Yedek Üyeliğine Emrullah KUT, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Asil Üyeliğine Uğur KILIÇOĞLU Yedek Üyeliğine Mustafa BİRİNCİOĞLU seçildi.
Meclis Başkanı ve üyelerine ödenecek huzur hakkı tutarı belirlendi.
Yine Marmara Belediyeler Birliğine Emrullah Kut, Jeotermal kaynaklı Belediyeler Birliğiliğine Uğur Kılıçoğlu seçildi.
Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği, İpekyolu Belediyeler Birliği, Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne üyelikleri oy birliğiyle iptal edildi.
4. dönem Toplu Sözleşme gereği yetkili memur sendikası ile belediye arasında sosyal denge tazminatı sözleşmesi yapmak üzere belediye başkanına yetki verildi.
Aylık ödenek miktarının belirlenmesi ve belediye başkan yardımcılığı görevlendirilmeleri meclis bilgisine sunuldu.
2018 yılına ait belediye başkanlığı faaliyet raporu görüşüldü.
Meclis gündemine ek olarak Ömercikler, Altındere, Selende Mahalleri’nde imar uygulama planı değişikliklerine yapılan itirazlar görüşüldü.
Öte yandan Meclis Üyeliği’ne AK Parti Listesi’nden seçilen 4 meclis üyesi, meclis üyesi çalışmalarına MHP adına devam edecekleri yönünde meclisi bilgilendirdi.
Muhabir: Medine Furuncuoğlu/akyazıhaber

Akyazı Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk Toplantısı Bugün Yapıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir