Akyazı Belediyesi Spor Etkinlikleri Başladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlçemizde ilk defa geçtiğimiz yıl Akyazı Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yılda tekrar edilen Akyazı Belediyesi Spor, Sanat, Sosyal Kültür ve Bilim Şenlikleri öğrencilerin yoğun ilgi ve katılımı ile Akyazı Kapalı spor salonunda başladı.

Spora ve Sporcuya her zaman önem ve değer veren Akyazı Belediyesi; Spor etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği ve bu yılda öğrencilerin yoğun ilgi ve katılımı ile devam ettirdiği bir Sosyal belediyecilik projesi olan Akyazı belediyesi Spor, Sanat, Sosyal Kültür ve Bilim Şenlikleri Atletizm, Badminton, Geleneksel Çocuk oyunları, Judo, Karate, Masa Tenisi, Satranç, Bilek Güreşi, Fotoğraf yarışması, Kuran-ı Kerim güzel okuma yarışması, Öykü yarışması, HZ. Muhammed’in Hayatı, Şiir yazma yarışması, Matematik Olimpiyatları, Kısa Film Yarışması etkinlikleri ile spor tutkunu öğrencilerin tercihine sunuldu. Kısa bir süre içerisinde okullar tarafından gelen başvurular toplanarak Akyazı Belediyesine bildirildi.

Bu yıl ki şenliklerin hazırlıklarını kısa sürede tamamlayan Akyazı Belediyesi Akyazı Kapalı spor salonunda yapılan açılış ile şenlikleri resmen başlattı. Akyazı Belediyesi Spor koordinatörü Sait Okur’un açılış konuşmasıyla başlayan şenliklerde , açılış maçı olarak Judo ve Karate müsabakaları yapıldı.

Akyazı Belediyesi Spor, Sanat, Sosyal Kültür ve Bilim şenlikleri kapmasında bu yıl; Atletizm, Badminton, Geleneksel Çocuk oyunları, Judo, Karate, Masa Tenisi, Satranç, Bilek Güreşi, Fotoğraf yarışması, Kuran-ı Kerim güzel okuma yarışması, Öykü yarışması, HZ. Muhammed (S.A.V)’in Hayatı, Şiir yazma yarışması, Matematik Olimpiyatları, Kısa Film Yarışması dallarında öğrenciler kıyasıya yarışacaklar.

Akyazı Belediyesi Spor, Sanat, Sosyal Kültür ve Bilim şenlikleri ile ilgili bilgi veren Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “Sporu ve okumayı seven yeni genç nesillerimizin olması İlçemizin en çok gurur duyduğum yanlarının başında gelmekte. Eğitim anlamında öğrencilerimizin eğitimlerinde derslerine takviye olmak bu zamana kadar ki Kültürel faaliyetlerimizin başında gelmiştir, Belediye adına okullarımızdaki eksiklikleri ve ihtiyaçları gidermek için bu zamana kadar çok çalıştık bundan sonra da daha çok çalışacağız. Eğitimi seven genç bireylerin olmasının yanında diğer sevdiğim bir yanda sporu seven genç bireylerimizin olması. Bu anlamda da her yıl düzenlenen çeşitli spor etkinliklerinde il bazında en çok katılımı sağlayan ve ilçemizi resmi müsabakalarda temsil ederek göğsümüzü kabartan sporcuları yetiştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Akyazı bağrında bir çok başarılı sporcu yetiştirdi. Bundan sonra da yetiştirmeye devam edecek. Akyazı Belediyesi Spor, Sanat, Sosyal Kültür ve Bilim şenlikleri ile ilgili de bir çok spor dalında öğrencimizi yetiştireceğiz. Sadece Spor anlamında yetiştirmekle kalmayacak onlara Kültürel anlamda da olumlu katkılar sağlayacağız. Mesela hayatın ve yaşamın bir benzeri, her hamlesi çok değerli olan Satranç oynamayı öğretecek, Güzel Fotoğraf çekebilmeyi, Şiir ve Kompozisyon yazabilmeyi, çeşitli matematik olimpiyatlarında birbirleri ile kıyasıya dostluk çerçevesinde mücadeleyi, Kısa film çekmeyi öğrenmeyi öğretecek ayrıca bunlarla birlikte çok çok önemli olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ’in hayatını öğrenmeleri sağlayacak Kuran-ı Kerim’i de güzel okumaya teşvik edeceğiz. İlçemizdeki tüm Aile bireylerimizden çocuklarını bu önemli etkinliğe dahil etmeleri noktasında duyarlı olmaları adına davet ediyorum”dedi

07 Nisan 2016 Çarşamba günü başlayan şenlikler 3 Haziranda 2016’da Akyazı Kapalı spor salonunda yapılacak ödül törenleri ile son bulacak.

1 (2) 1 (7) 1 (1)

Akyazı Belediyesi Spor Etkinlikleri Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir