AKYAZI BELEDİYESİ ve S.A.B.A.H DERNEĞİ 17 AĞUSTOS DEPREMİ ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKYAZI BELEDİYESİ ve S.A.B.A.H DERNEĞİ 17 AĞUSTOS DEPREMİ ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen büyük depremin ilçemizde yaşattığı kayıplarının 16.yılı anısına hazırlık yapan Akyazı Belediyesi ve Kısa adı S.A.B.A.H. olan Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Derneği  Akyazı Gazi Süleymanpaşa Camii önünde gece saat 02.30 ile 05.00 arasında  duygusal bir anma programı yaptı.

 

Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camii bahçesinde Akyazı Belediyesi ve Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Derneği  (S.A.B.A.H. ) tarafından ortaklaşa düzenlenen anma programına Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Çakmak ve Mustafa Tonyalı Akyazı Gazi Süleymanpaşa Camii imam hatipleri ve müezzinleri, basın mensupları, Kadın, Erkek, ve çocuklar da dahil olmak üzere Depremde yakınlarını kaybeden çok sayıda depremzede vatandaş katıldı.

 

Akyazı’da yaşanan depremin fotoğraflarından oluşan sinevizyon gösterisi ile başlayan duygusal anma programında S.A.B.A.H. Derneği Başkanı İlhan Durgut ve Dernek üyesi ve gazeteci Kenan Certel’in depremin olduğu günü anlatan ve duygularını ifade eden konuşma yaptılar.

 

S.A.B.A.H. Derneği Başkanı İlhan Durgut “ 17 Ağustos 1999 gece saat 03.02’de başlayan büyük deprem ve sonrasında yaşanılanları, kaybettiklerimizi, hatalarımızı, eksiklerimizi, çok iyi anladık. Sakarya bu yaşadığı zor ve acı hatıraları ve kayıplarını asla unutmayacaktır. S.A.B.A.H. Derneği olarak bizlerde bu aldığımız tecrübelerden yola çıkarak deprem ile ilgili vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, önlemler ve tedbirlerin alınması için gerekli çalışmalarımızı sürekli olarak yapıyoruz. 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz. Ruhları şad olsun. ” dedi

 

Sabah Dernek başkanı İlhan Durgut’un konuşmasından sonra programa depremde hayatını kaybeden 74 vatandaşımızın tek tek adlarının okuması ve anma  gecesine katılan misafirlerin sıra ile mikrafon uzatılarak depremde yaşadığı anıların anlatılması ile devam edildi. Programın ilerleyen bölümlerinde ise  S.A.B.A.H. derneği üyeleri tarafından deprem olduğunda ne yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterildi. Saatler gece 03.02 yi gösterdiğinde 17 Ağustos 1999 gecesi olduğu gibi sirenler çalınarak depremin oluşu yeniden canlandırıldı.

 

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “ Öncelikle 17 Ağustos 1999’da yaşanılan büyük depremde hayatını kaybeden herkese Allahtan Rahmet yakınlarına da tekrardan başsağlığı ve Allahtan sabırlar diliyorum. Allah bizlere yeniden böyle acılar yaşatmasın. 17 Ağustos 1999 depremi Marmara bölgesinin hemen yer yerinde büyük hasarlar meydana getirdi. Bu hasarlardan büyük ölçüde Sakarya ve Akyazı’da zarar gördü. Depremin ne zaman ve ne güçte geleceği her ne kadar günümüz şartlarında biraz bile olsa anlaşılmaya çalışılıyorsa bile Allah’ın takdiri ve gücü ve kaderine hiçbir şey mani olamaz. Bizler şu anda Deprem bölgesindeyiz ve her an deprem tehlikesi ile iç içe yaşamak zorundayız. Akyazı Belediyesi olarak bizlerde bunun bilincinde hareket ederek Halkımızın can ve mal güvenliği için gerekli tedbirleri almak için azami gayreti gösteriyoruz. İlçemizde kaçak yapılaşmanın önüne geçmek adına ekiplerimiz sürekli olarak kontrollerini yapıyorlar ve ilçemiz genelindeki tüm binaların belediyemizin kayıtlarında ve bina ruhsatlarında kaç katlı olduğunu ve kontrolleri esnasında kaç kata rastladıklarını, ruhsatı olmayan binaların rapor ederek kayıt ediyorlar. Deprem bir afettir ve bu afet her an yeniden gelebilir. Böyle bir afet için ne kadar hazırlıklı olursak kaybımız o kadar az olur. Hiçbir vatandaşımızın burnu dahi kanamaz. Halkımızın depremle ilgili bilinçlendirme çalışmasını yapmak ve ilçemizde oluşabilecek doğal afetlere anında müdahale etmelerini sağlamak amacıyla kısa adı S.A.B.A.H. olan Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Derneğimize İlçemiz Cumhuriyet mahallesinde prefabrik bir konut yapacağız ve gerekli ekipman larını da Akyazı Belediyesi olarak biz karşılayacağız. 17 Ağustos Depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak üzere bizlere programda eşlik eden halkımızı deprem konusunda bilinçlendiren S.A.B.A.H. dernek yöneticilerine ve üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Tekrardan depremde hayatını kaybeden herkese Allahtan Rahmet yakınlarına da tekrardan başsağlığı ve Allahtan sabırlar diliyorum. ”dedi

 

Programın kalan bölümünden Sabah namazına kadar Akyazı Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim tilavetleri ve ve ilahiler okunarak gecede hayatını kaybedenlerin rahmetle anıldı.

 

Programa katılanlara Akyazı Belediyesi tarafından çorba ve S.A.B.A.H. derneği tarafından pilav ikram edildi.

unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed

AKYAZI BELEDİYESİ ve S.A.B.A.H DERNEĞİ 17 AĞUSTOS DEPREMİ ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir