Akyazı Dünya Basınında

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DÜNYA AKYAZI’YI TANIDI

 

Bugüne kadar bağrından bir çok başarılı sporcuyu yetiştirerek spor camiasına kazandırmış Akyazı’dan, Belediyenin katkılarıyla kendini Dünya’ya tanıtacak yeni bir spor hamlesi geldi.

 

Türkiye Şampiyonası Ödüllü 3 Bant Bilardo Turnuvası’na Türkiye genelinden 112 sporcunun katılımı ile Akyazı’da gerçekleştirilmişti. Turnuva Akyazı Belediye Başkanı Hasan AKCAN’ın turnuvanın ilk günü yaptığı başlangıç atışı ile resmen başlamıştı. Müsabakalar 4 gün boyunca sürerken tüm maçlar  www.bilardo.com.tr   den canlı olarak yayınlanmıştı.

 

23-26  temmuz arasında Sakarya’nın Akyazı ilçesi Akyazı Belediyesi Amatör Spor Kulüpleri lokalinde geçekleştirilen Türkiye 3 Bant ödüllü bilardo şampiyonası Dünya’nın bütün bilardo severleri, sporcuları ve milyonlarca insan tarafından yakından takip edilen, Bilardo haberleri ve bilardo naklen yayınları yapan Kozoom Medya-Yayın kuruluşu Akyazı’daki Türkiye şampiyonasınu tüm Dünya’ya duyurdu.

 

Akyazı City diye başlığı ile duyurduğu haberde, bilardo maçlarının fotoğraflarına da yer veren KOZOOM internet sitesini dünyada her gün milyonlarca bilardo sever takip etmekte, Akyazı’da gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonasında dereceye sporcuların bilgilerine de yer veren site de Akyazı City haberi şu şekilde paylaşıldı;

 

“AKYAZI KENTİ: Kuzuluk termal sıcak su kaplıcaları ile ünlü Sakarya bölgesinde 113Türk bilardocunun katılımı ile şampiyona yapıldı . Savaş Bulut birinci oldu finalde 26 vuruşla 40-34 üstünlükle Can Çapak’ı yendi. Organizasyon Ercan İşcan, Allattin Aydoğdu, Sait Okur tarafından gerçekleştirildi.

 

Bu turnuva Türkiye de yapılacak olan bir sonra ki turnuva için köprü olmuştur. Tayfun Taşdemir ,Semih Saygıner, Murat Naci Çoklu turnuva zamanında Newyork da olduklarından Şampiyonaya katılamadılar.

 

Savaş Bulut , Birol Uymaz, Yavuz Güngördu, Hakan İncekara, Gökhan Salman ve Yılmaz Özcan’ a toplam 11 bin tl ödül dağıtıldı.

Savaş Bulut : 3 bin tl birincilik ödülü aldı.

Hakan İncekara:11 vuruşta 35 sayı aldı.

Bora Yayalar tek: ıstıkada 14 sayı aldı.”

unnamed

 

Savas Bulut is the best in Akyazi City

Posted by Frits BAKKER on July 27, 2015
Savas Bulut is the best in Akyazi City

© Mehmet Goren
Savas Bulut with the trophy after his win in the final

AKYAZI CITY – More than a hundred (113) Turkish billiard players came to the start of a three cushion tournament in the famous region of Sakarya with the warm water baths in Kuzuluk Termal. Savas Bulut was the best of them all: he defeated another well-known Turkish player, Can Capak, in the final 40-34 in 26 innings.
The organization was in the hands of Ercan Iscan and Alaattin Aydogdu.

The tournament is a bridge to the next ranking event in Turkey. Tayfun Tasdemir, Semih Sayginer and Murat Naci Coklu couldn’t show up, they played the tournament in New York last week.

Savas Bulut received the trophy and the main prize (3.000 Turkish liras) at the end of a four-day showdown in which Birol Uymaz, Yavuz Gungordu, Hakan Incekara, Gökhan Salman and Yilmaz Ozcan were among the contenders.

Hakan Incekara played the best match, 35 in eleven innings. Bora Yayalar scored the highest run 14.

Can Capak won his duel in the quarters with Hakan Incekara (40-24 in 24), Birol Uymaz defeated Salih Tekkeli (40-38 in 33), Yavuz Gungordu bested Serdar Altunkal and Savas Bulut was the better of Hakan Adigüzel 40-16 in 19.

In the semi-finals Capak and Gungordu fought a hard battle, decided by one carom: Capak won 40-39 in 30. Savas Bulut defeated Birol Uymaz 40-30 in 28 innings.

The top eight in the ranking:

1 Savas Bulut
2 Can Capak
3 Birol Uymaz and Yavuz Gungordu
5-8 Hakan Incekara, Hakan Adigüzel, Salih Tekkeli, Serdar Altunkal.

Akyazı Dünya Basınında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir