Akyazı İlçe Spor Müdürlüğünden 3 Yeni Branş Daha

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKYAZI GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÜÇ YENİ BRANŞ

Akyazı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde bu yıl yapılacak olan GSB YAZ SPOR Okulları kapsamında üç yeni branş daha faaliyet listesine eklendi.
Akyazı’da Bir İlk !
Wushu,Yüzme ve Jimnastik
Gençlik ve Spor Bakanlığının Eğitim Görevlisi alımı sonrasında Akyazı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne Wushu,Yüzme,Futbol,Güreş ve Jimnastik antrenörleri görevlendirildi.

İlçemizde yeni başlayacak olan wushu,Jimnastik ve yüzme branşlarına başvuruların devam ettiği ve kontenjanla sınırlı olduğunu bilmekte fayda var.
Son Yıllarda Adını Sıklıkla Ezberleten Wushu Sporu Nedir?
Kelime anlamı güç ve zor teknik olarak bilinen Wushu sporu, savunma sanatı olarak bilinmektedir. Bu sporda diğerlerine göre saldırı ve savunmanın yanında akrobasi de yer alır. Ayrıca baleye benzeyen çeşitli kareografilerde hareketler de sergilenir. Bu nedenle beden ve ruh uyumu sağlanması da amaçlanmaktadır.
Günümüzde Wushu sporu da çok fazla tercih edilmektedir. Fiziksel uygulama ve otoriteyi temsil eden bu sporda teknik ve yetenek de ön plana çıkmaktadır. Ayrıca Wushu sporunda sporcuların yetenekleri doğrultusunda önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu sporda saldırı ve savunma ön plandadır. Ayrıca savunma ve saldırı sırasında da akrobatik hareketler ön planda tutulur.İlimizde İl Spor Dalı Temsilciliğinin olduğunu ve Millilik yolunun’da açık olduğu bir branştır wushu.
Akyazı Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Adem Altun; Yaz okullarında çocuklarımızın ruhen, fiziken ve moralmen gençlerimizi daha da yukarı çıkartabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda yeni branşları ilçemize kazandırdıkça ve çeşitliliği artırdıkça mutlu oluyoruz.
Wushu,Yüzme ve jimnastik Akyazı’mıza hayırlı olsun.
İlçemizde bulunan gençlerimiz ve çocuklarımız her şeyin en iyisini hak ediyorlar.
Hayalleri gerçeğe dönüştürmek için çalışma arkadaşlarımızla gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz dedi.

Akyazı İlçe Spor Müdürlüğünden 3 Yeni Branş Daha

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir