Akyazı İlçe Tarım Müdürlüğünden Kurban Uyarısı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KURBAN BAYRAMI VE KURBANLIK SEÇİMİ
Yaklaşan Kurman Bayramı öncesinde İlçe Tarım Müdürü Veysel Meydan damızlık değeri taşıyan, nakil belgesi olmayan, sağlıksız, 24 aydan daha küçük olan ve kulak küpesiz hayvanları satmamaları konusunda satıcıları uyardı.
İlçe Tarım Müdürü Veteriner Hekim Veysel Meydan,
İlçe genelinde yaklaşık 6500 adet büyükbaş,4500 adet küçükbaş kurbanlık hayvan bulunduğunu belirterek, “Kurbanlık hayvan alacak vatandaşlarımız kurbanlarını güvenle alabilirler. Kurban edilecek hayvanın dini ölçülere uygun olması, sağlıklı olması, damızlık özelliği taşıyan dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların alınmaması, eğer dişi hayvan alınacaksa damızlık özelliklerini yitirdiklerine dair resmi veteriner hekim raporunun muhakkak sorgulanması gerekmektedir. Hayvanların kulaklarında küpelerinin bulunması, büyükbaş hayvanlar için pasaportları, küçükbaş hayvanlar için ise nakil belgelerinin yanında olması gereklidir. Kurban kesim yeri olarak belediye ve özel mezbahane veya kurban komisyonlarının belirlediği izinli kesim yerlerinin tercih edilmesi. Kendi bahçelerinde kesim yapacakların çevreye zarar vermeyecek şekilde kesim yapması, cadde, sokak, park gibi kamusal alanlarda kesim yapılmaması gerekmektedir. Kurban kesildikten sonra toplum ve çevre sağlığı açısından kan, atıklar ve iç organlar evcil ve yabani hayvanlara verilmemeli, derin çukurlara gömülerek imha edilmeli ve etler soğuduktan sonra tüketilmelidir. Kesilen hayvanların kulak küpeleri ilçe Müdürlüklerimize teslim edilmelidir. Bu konularda tüm vatandaşlarımız ilçe Müdürlüğümüzden bilgi alabilirler. Dini bir vecibe olan Kurban vazifesi yerine getirilirken insan ve hayvan sağlığını korumak, hayvan refahının gözetmek, hayvanların hijyenik şartlarda kesilmesini sağlamak ve çevreyi kirletmemenin de dini ve de insani bir vazife olduğu unutulmamalıdır.”
Akyazı halkının, milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramını şimdiden kutluyor, kurbanlarının makbul, ibadetlerimizin kabul olmasını, birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar diliyorum” dedi.
Veysel Meydan
Veteriner Hekim
İlçe Tarım Müdürü

 

Akyazı İlçe Tarım Müdürlüğünden Kurban Uyarısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir