Akyazı Meslek Yüksek Okulundan Yıldız Entegre Fabrikasına Teknik Gezi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Myo YILDIZ ENTEGRE Fabrikası’na Teknik Gezi Gerçekleştirdi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Akyazı Meslek Yüksek okulu Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencileri ve öğretim elemanları Kocaeli’nde bulunan YILDIZ ENTEGRE Kartepe  Fabrikası’na teknik gezi gerçekleştirdi.  Yıldız Entegre fabrikasında üretilen, MDF, MDFlem, sunta, suntalem, laminant parke, boyalı levha (mdf, sunta), kapak panel, lak panel, mdf kapı, kapı paneli, emprenyeli dekor kâğıdı ile tutkal üretimi üretim aşamaları baştan sona öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Türkiye’nin en büyük 50 sanayi şirketinden birisi olan “YILDIZ ENTEGRE” gezimiz Kurumsal iletişim uzmanı Dilara Doğan tarafından verilen fabrika tanıtımıyla başlamıştır.

Tanıtımda; Yıldız Entegre, 1890 yılında Trabzon’da kereste ticareti ile başlayan iş hayatında kazandığı deneyimleri, 1982 yılında kurumsallaşma hamlesiyle ileriye taşıyarak orman ürünleri sektöründe global bir oyuncu olmayı başardığı, girişimci ve yenilikçi yaklaşımıyla fark yaratan Yıldız Entegre, Türkiye’nin en büyük 50 sanayi şirketinden birisi konumuna geldiği. Dünya’da orman ürünleri sektöründe yer alan ilk 10 şirket arasında olduğu, Toplamda 7 üretim tesisi ile 1.725.000 m²’ den fazla kurulu alanda çalışmalarını ‘Doğaya ve insana saygı’ ilkesiyle gerçekleştiren Yıldız Entegre  toplam 12.000 m3/gün levha üretim kapasitesine sahip olduğu, şirketin amiral gemisi Kartepe Tesisi, dünyanın tek çatı altında kurulmuş en büyük entegre MDF üretim tesisi olduğunu belirttiler. Kendi kaynaklarıyla gerçekleştirdiği binlerce ağaç dikiminin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte birçok çevreci, toplumsal ve kültürel etkinliğe de imza attıklarını söylediler. Fabrika Üretim Müdürü Ali Oran tarafından üretiim alanları okul öğrencilerine tanıtıldı.
Teknik gezimize 24 Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencisi, Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nurhan Yıldırım, Mobilya ve Dekorasyon Bolümü Öğr.Gör. Hüseyin Üner, Öğr.Gör. H. Altuğ Altaş ve Teknisyen Fehmi Yeşil katıldılar.
Bize bu imkânı sunan başta Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK’a, Akyazı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aydın ŞENOL’a katılan tüm öğrencilerimize ,YILDIZ ENTEGRE fabrikası sahibine ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz denildi.

Akyazı Meslek Yüksek Okulundan Yıldız Entegre Fabrikasına Teknik Gezi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir