Akyazı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi İle İmalat Sanayii El Ele

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı MTAL İle İmalat Sanayi El Ele..

Doğu Kalkınma Ajansının desteklediği projede;Öğrencilerin PLC Otomasyon ve Kaynak alanlarında imalat sanayinin ihtiyaç duyduğu teknolojiyi yakalamış teknik eleman olarak yetiştirilmesi hedeflendirilmekte.

Bu Önemli projenin tanıtım toplantısı bugün Akyazı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.Programa Akyazı Kaymakamı Yakup Güney,İlçe Milli eğitim Müdürü Recep Özdemir,Şube müdürü Tahsin Karakaya ile birlikte diğer okulların müdürleri de katıldılar.Ayrıca İlçemizde faaliyet gösteren fabrikalardan Asaş,Alimeks,Aydın Örme,Ntg Plastik ve Aytaş home temsilcileri de hazır bulunarak proje hakkında bilgilendirildiler.

Proje tanıtım programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlarken Okul müdürü Ali Türkyılmazoğlu proje hakkında bir konuşma yaptı.Konuşmanın ardından proje sine vizyon olarak katılımcılara anlatılırken sunum sonrası söz alan İlçe kaymakamı Yakup Güney ;Bugün burada tanıklık ettiğim olayı Benim Akyazı’da Göreve başladığım günden buyana en değerli çalışma ve en değerli proje olarak değerlendirsem yanlış söylememiş olurum.Sanayicimizin önemli iş gücünü karşılayacak bir proje olarak gördüm.Emeği geçenleri ve destek veren herkesi tebrik ediyorum çalışmalarında başarılar diliyorum dedi.

Okul öğretmenleri ve Fabrika temsilcileri sırası ile Otomasyon laboratuvarı ve kaynak simülasyonu labotatuvarının açılış kurdelasını kestiler ve çalışmalar hakkında bilgilendirildiler.

Kaynak Simülasyon Laboratuvarı öğretmenlerinden Belge Alanlar

1-M.Akif Turhan

2-Emin Büyükçınar

3-Ahmet Türkoğlu

4-Metin Yılmaz

5-Metin K.Bıyık

6-Yaşar B.

7-Mehmet Necip Yaman

8-Hakan Ayan

Kazanımlar:Bu eğitim sistemleri geleneksel kaynak eğitimini tamamlamak ve geliştirmek için tasarlanmış eğitim araçlarıdır.Öğrencilerin kaynak tekniklerini temsili ve 3 boyutlu ortamda uygulamalarını sağlar.Elektirik Ark kaynağı,gaz altı kaynağı ve Tig-Mag kaynağı;sesi ve kaynak yapanın hareketlerinin sanal ortamda simüle edilmesi  ile gerçekçi,heyecan verici ve uygulamalı eğitim deneyimi sağlar.

PLC Otomasyon Öğretmenlerinden belge alanlar:

1-Fatih Bayramçavuş

2-Aykut Demir

3-Ahmet Arslantaş

4-Metin Sertan

5-Şaban Engin

6-A.Kadir Konya

7-Semih Akıncı

8-Burhan Saraç

 

PROJE EKİBİ

Erkan Ölmez:Proje Koordinatörü

Hüseyin Demir:Proje Satın alma sorumlusu

Aykut Demir:Proje Eğitim sorumlusu

Burhan Saraç:Teknik Destek Sorumlusu

A.Kadir Konya:Teknik Destek Sorumlusu

PPROJE KAPSAMI

İmalat sanayine yönelik eğitimin geliştirilmesi mali destek Programı.

PROJENİN AMACI

Program kapsamında Doğu Marmara bölgesindeki mesleki eğitim kalitesinin arttırılması,çevremizdeki işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli personel gücünün karşılanması,bu amaçla okulumuzun teknik donanımının artırılması amacı ile PLC otomasyon laboratuvarı  ve Kaynak simülasyon laboratuvarının kurulması.

PROJE ORTAĞI

Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odası

PROJE İŞTİRAKÇİLERİMİZ

Asaş,Ntg Plastik ve Aytaş Home

GÖNÜLLÜ DESTEKÇİLERİMİZ

Aydın Örme-Alimeks

 

 

 

 

Akyazı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi İle İmalat Sanayii El Ele

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 25 Ekim 2023, 13:07

    Türkiye’de Tek Yerli Kaynak Simülatör üreten firma olduğumuzu ve bu yüzden diğer ithal ürünlere göre çok daha uygun fiyatlara kurulumların yapıldığını belirtmek isteriz.
    Yurt dışına satışlarımız ülkemizdeki satış adetlerini geçmiş durumda olup, Diğer dünya markalarından daha üstün teknik özellikleri ve avantajlı fiyatı nedeniyle tercih edilmektedir. Son 2 sene içinde ; Fransa, İngiltere, Almanya, Macaristan, Endonezya, Filipinler, Güney Afrika Malezya, Irak, Kamboçya, Myanmar, Malezya Ülkelerine satışları gerçekleştirilmiştir.

    Cevapla