Akyazı MYO’dan Örnek Yardım

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖRNEK OLDULAR… Sakarya Üniversitesi Akyazı Meslek Yüksekokulu’ndan Kars / Susuz/ Çığrıklı Okulu öğrencilerine hediyeler gönderildi.

Sakarya Üniversitesi Akyazı Meslek Yüksekokulu’nda okuyan öğrenciler okul bahçesinde sohbet esnasında Anadolu’nun herhangi uzak bir köyündeki okul öğrencilerine bir yardım kampanyası düzenleme kararı aldılar.

Sohbet esnasında masada bulunan Ömer Dere; geçen aylarda Karapürçek Kaymakamlığı’ndan Kars ili Susuz ilçesi kaymakamlığına atanan Kaymakam Yusuf İzci ile irtibat kurdu. Kaymakam beyin de sıcak ve olumlu yaklaşması hatta bu girişimden ötürü mutluluk duyması sonunda yardım yapılacak köy ve okulunun ismi belirlendi ve mevcut 33 öğrencinin tek tek elbise ve ayakkabı numaraları tespit edilerek okulumuz öğrencilerinden aynı zamanda adliye personelimiz olan Dursun Gümüş beye bildirildi.

Akyazı Meslek Yüksekokulu öğrencileri okul içinde parasal destek toplarken gümüşte elbiseler ve kırtasiye malzemelerinin tedariki için ilçeden ve İstanbul’dan esnaf tanıdıkları ile irtibata geçerek kampanyaya katkılarını sağladı. Oluşturulan yardım paketleri kargo ile Kars-Susuz kaymakamlığına gönderildi.
Akyazı Meslek Yüksekokulunun Susuz ilçesi kaymakamlığına gönderdiği hediyeleri Kaymakam Yusuf İzci beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Yahşi, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ercan Onarıcılar, Milli Eğitim şube müdürleri Bayram Canlı ve Bülent Zengi, okul müdürü, öğretmenleri ve köy muhtarı Mahmut Uztemur ile birlikte düzenlenen sade bir törenle minik yavrularımıza dağıttılar.

Hediyeleri alan minik öğrencilerin sevinci ve mutluluğu gülen yüzlerinden ve parıldayan gözlerinden okunuyordu.
Kaymakam Yusuf Izci; yaptığı açıklamada “Özellikle Akyazı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Dursun Gümüş beye, Ömer Dere’ye, Dilan Özsoy’a, Ayşenur Sarıkaya’ya, Rümeysa Arslan’a, Okul Sekreteri Yusuf Şahinoğlu’na, hocalara, öğrencilere, katkıda bulunan Akyazı esnafına ve İstanbul esnaflarından Murat Ata beye tüm Susuz halkı adına kaymakamlığımız ve milli eğitim şubemiz adına, Çığrıklı köyü öğrencileri adına sonsuz şükranlarımızı iletiyorum, bizleri mutlu eden herkeste mutlu olsun dileklerimle” diyerek “tüm Karapürçek’teki ve Akyazı’daki dostlarıma selamlarımı iletiyorum” dedi.

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Akyazı MYO’dan Örnek Yardım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 31 Ekim 2018, 12:12

    biz 2008 yılında buna benzer bir proje yapmıştık. Ama ne yazık ki okul yönetiminden maddi hiçbir yardım alamadık. kendi çabalarımızla birşeyler yapabilmiştik.
    çok iyi hatırlıyorum dönemin belediye başkanı ve ilçe milli eğitim müdürleri bizi odalarından kovma derecesine terslemişlerdi yardım kampanyasını anlatmak istediğimizde.
    neyse ellerinize sağlık güzel bir proje olmuş tebrik ederim.

    Cevapla