TOBB İlköğretim Okuluna Akyazıda Yer Tahsisinde Sona Gelindi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKYAZI TOBB İLK ÖĞRETİM OKULU YER TAHSİSİ İÇİN GELDİ

Eylül 2015 ayının hemen başında Akyazı’ya gelerek yapacakları okulla ilgili olarak düzenlenen protokole imza atan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar’ı arayarak okul yapımına başlayacakları belirterek okul binasının yapılacağı yerin tahsisinin yapılması hususunda çalışma yapmasını istedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun bu talebi üzerine ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’la temasa geçerek yer tahsisinin yapılmasını istedi.

Bu talep üzerine İl Milli Eğitim Müdürü tarafından bu konu ile ilgili olarak görevlendirilen müdür yardımcısı Şükrü Yıldız Akyazı’ya gelerek okul binasının yapılacağı yerle ilgili bir dizi temaslarda bulundu.

Ziyaret esnasında ATSO Başkanı Bayraktar’la da görüşen Yıldız, TOBB tarafından yapılacak olan 24 derslikli okul binası yeri için Akyazı Belediyesi ile birlikte TOKİ’ye müracaat ettiklerini ve TOKİ’nin elinde bulunan arazi üzerinde Milli Eğitim Okul alanı olarak ayrılan 6 dönümlük yere binanın yapılması için çalışma başlattıklarını ve çalışmanın kısa sürede tamamlanıp TOBB’a binayı yapması için yer tahsisinin yapılacağını söyledi.

ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar’da ziyaret sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Herkesin bildiği gibi ATSO olarak biz güzel İlçemize bir okul binası yapmak için vaatte bulunmuştuk. Birliğimize yaptığımız Akyazı’ya bir okul binası yapın talebimize Birlik Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğulu’ndan olur cevabını alır almaz çalışmalarımızı hızlandırdık ve Eylül ayının hemen başında TOBB Başkanımız ve Birliğimiz yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyetle birlikte düzenlediğimiz bir törenle okul binası yapımına ilişkin olarak bir protokol hazırlayıp karşılıklı olarak imzaladık. Şimdi Birlik başkanımız binayı yapacağı yerin tahsisi için girişimde bulunmamı istedi ve bende durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Belediye Başkanımız Hasan Akcan’a konuyu aktardım ve yer tahsisinin yapılmasını talep ettim. Yerin tahsisini yapacak olan İl milli Eğitim Müdürlüğü ile Akyazı Belediyesi Başkanı Hasan Akcan arasında yapılan görüşme neticesinde TOKİ’nin elinde bulunan ancak bu alanda 800 konut yapamadığı için TOKİ’nin okul binası yapma imkanı olmaması nedeniyle  TOBB tarafından yapılacak olan okul binasının bahse konu olan 6 dönümlük arazi üzerine yapılması kararı verildi. Tahsis işlemi yapıldıktan sonra Birliğimiz imzaladığı protokol çerçevesi içinde İlçemize 24 derslikli bir okul binası yapmaya başlayacaktır. Bizde böylece Akyazılı hemşerilerimize vermiş olduğumuz bir sözümüzü daha yerine getirmenin engin mutluluğu içinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim” dedi.

DSC02916+ŞÜKÜRÜ+YILDIZ.+SAK.İL+MÜD.YRD.(1) DSC02917(1) DSC02918(1)

 

TOBB İlköğretim Okuluna Akyazıda Yer Tahsisinde Sona Gelindi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir