Akyazı’da 2 Mahallede 6 Haziran Pazar Günü Muhtarlık Seçimi Yapılacak..

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı’da 2 mahallede bu hafta sonu 6 Haziran Pazar Günü muhtarlık seçimi yapılacak..

Akyazı’da vefat eden iki muhtarın yerine seçim yapılacak. Seçmen listeleri 19-27 Nisan Tarihleri arasında askıya çıkmıştı..

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Yüksek Seçim Kurulunun talebi doğrultusunda valiliklere genelge gönderildi. Buna göre, Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Dur ve Küçücek İstiklal Mahallesi muhtarı Yusuf Şahin’in vefatı nedeni ile  boşalan mahalle muhtarlık seçimleri 6 Haziran 2021 de yenilenecek. Genelgeye göre 6 Haziran’da yapılacak muhtarlık ve ihtiyar heyeti/meclisi üyeliği seçimleri ile halk oylamasında görev alacak kişi ve seçmenler, “yüksek” ve “çok yüksek risk” grubundaki illerde sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacak.

Erdoğdu Mahallesinde 3 Muhtar adayı yarışacak..

Mevcut Muhtar Ender Özgür Yıldız ile birlikte Muhsin Akgün ve Vedat Sarıgedik kurulacak olan 3 sandıkta 734 seçmenin oyları ile muhtarlık seçimlerine giriyor..

Küçücek İstiklal Mahallesinde 5 Muhtar Adayı Yarışacak..

Mevcut muhtar Yaşar Kaymak ile birlikte Mahmut Boğaz,Hasan Köymen,Cevdet Tarcan ve Nevzat Yılmaz kurulacak olan 5 sandıkta 1421 seçmenin oyları ile muhtarlık seçimi için yarışacaklar.

 

 

 

Akyazı’da 2 Mahallede 6 Haziran Pazar Günü Muhtarlık Seçimi Yapılacak..

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir