Akyazı’da Açılan E-Sınav Merkezinde İlk Sınav Yapıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı’da açılan E-Sınav Merkezinde ilk sınav yapıldı.
İlçemizde kurulan E-Sınav Merkezinin faaliyete geçmesi ile birlikte sınavlar çevrimiçi olarak yapılmaya başlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, geçtiğimiz yıl E-Sınav Merkezi kurma çalışmalarına başladı. Aradan geçen bir yılın ardından merkez tamamlanarak, ilk sınav sonuçlandırıldı.
E- Sınav merkezi Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep ÖZDEMİR’ in ve ilçe e-sınav merkezi sorumlusu Mebbis Yöneticisi Veysel Bilal ARSLANKARA’ nın gayretleriyle FAZ4 kapsamında 22+1 adet dokunmatik ekran bilgisayarla hizmete açıldı. E- Sınav merkezinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ehliyet sınavı gerçekleştirildi. İlk sınav tek oturum şeklinde, 20 kursiyerin katılımı ile tamamlandı.
Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep ÖZDEMİR, “İlçemize E- Sınav merkezi kazandırmak için bir yıl önce çalışmalara başlamıştık. İlk sınavımızın gerçekleştiği E- Sınav merkeziyle dışarıya sınava gitme zorluğu da ortadan kaldırıldı. E-Sınav Merkezi, Akyazı’mıza hayırlı olsun. E- Sınav basılı evrak kullanılmaksızın, sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin bilgisayarlar ile elektronik ortamda yapıldığı sınavlardır. Gelecek yıllarda tüm sınavların E-Sınav merkezlerinde yapılacağını öngörerek, Akyazı’ya böyle bir E-Sınav merkezini kazandırmanın sevinci içindeyiz. Başta Mebbis Yöneticimiz Veysel Bilal ARSLANKARA olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Akyazı’da Açılan E-Sınav Merkezinde İlk Sınav Yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir