Akyazı’da Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlçe genelinde alt yapı çalışmalarını sürdüren Akyazı Belediyesi Alt yapı da yaptığı güçlendirme çalışmaları, yol açma çalışmaları, kanal temizleme çalışmaları ve bozuk yollara mıcır serimi gibi bir çok çalışmasına hava şartlarının da elverdiği ölçüde aralıksız olarak devam ediyor.

Altındere’de Yağmur suyu taşkınlarına önlem amacıyla büz döşeme çalışmaları sürüyor

Güzlek ve Merkezi Yeniköy mahallesi’nin alt kısmında yer alan Altındere mahallesinin dağ eteğinde bulunması ve yukarılardan süzülen yağmur sularından büyük ölçüde etkilenmesi sebebiyle Akyazı Altındere Gündoğan mahallesinde alt yapının güçlendirilmesi amacıyla çalışmalarına başlayan Akyazı Belediyesi Fen işleri müdürlüğü ekipleri özellikle heyelan riski taşıyan yerlerin engellenmesi su taşkınların önlenmesi amacıyla çalışmalarını yürüterek açık kanallara da büz döşeme çalışması yaptı. Çalışmalar kapsamında Altındere Gündoğan mahallesine yağmur suları ve taşkınları önlemek amacıyla 160 metre 600 lük büz döşendi.

Balbalı Mahallesinde Açık Kanallar temizleniyor

İlçede yağışların da artması sebebiyle özellikle tarların kenarlarındaki su kanallarının tıkalı olması ve su akışını sağlayamamasından dolayı oluşabilecek sel ve su taşkınlarını engellemek için ilçe genelinde çalışmalarını yürüten Fen işleri ekipleri Balbalı mahallesinde tarla kenarlarındaki su kanallarını kepçeler yardımı ile açarak kanalların temizlik işlemlerini gerçekleştirdiler. Yapılan kanal temizliği sayesinde vatandaşların tarlalarında su birikmesi ve tarladaki ürün ve mahsullerin selden zarar görmemesi hedefleniyor.

Çocuklarımız okullarına rahat gitsin diye bozuk yollara mıcır serimi yapılıyor

İlçe genelinde süren yağışlar nedeniyle özellikle bozuk durumda olan yollardaki çamurların engellenmesi hem yaya hem de araç trafiğinin rahat bir şekilde sağlanması, okullarına yürüyerek giden öğrencilerin ayakları ıslanmaması ve çamur olmaması amacıyla yol düzeltme ve mıcır serimi çalışmaları sürüyor. Şu anda Cumhuriyet mahallesinde çalışmalarını yürüten ekipler Paris ilköğretim okulu civarındaki yollarda mıcır serimi çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Ekipler buradaki çalışmalarını tamamlamalarının ardından ilçe genelinde mıcır serimi ve yol düzeltme çalışmalarına plan ve program dahilinde tespiti yapılmış tüm yollarda devam edecekler.

1 (1) 1 (3) 1 (4) 1 (5) 1 (6) 1 (11)

Akyazı’da Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 12 Ocak 2016, 16:21

    Kurulu pınar sokak no 22 evin koseptik bağlanan kısımını üzerindeki kunk kırık kreyder kırdı yolun suyu kanala gitti kanala çakıl kum doldu geçici olarak vatandaş kapattı üst mefez kapak konulması.Yapan firma elamanlarina eleştirme söylenmiştir fakat olmadı.

    Cevapla