Akyazı’da Balonlar ‘Otizmde Farkındalık’ İçin Havalandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında, yurt genelinde olduğu gibi İlçemiz Akyazı’dada etkinlik  düzenlendi.

İlçemiz Akyazı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ”Özel Eğitim Sınıfları”öğrencilerine yönelik Okul bahçesinde ve içinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Özel Eğitim Sınıf Öğretmenleri ve Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesinden stajyer Eğitmenlerin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte özel eğitim sınıfı öğrencileri bol bol eğlenme imkanı buldular.

Otizmli çocuklar, müzik eşliğinde çeşitli oyunlarla keyifli anlar yaşadı.

Etkinlik sonunda otizmi simgeleyen mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Özel Eğitim sınıfları öğretmenlerinden Sevinç Özer yaptığı kısa değerlendirmede;Otizmin bugün için bilinen tek tedavisi özel eğitimdir. Otizm yaşamın ilk yıllarında fark edilebilirse olumlu anlamda gelişmeler yaşanabilen bir rahatsızlık. Dolayısıyla bizde buna dikkat çekmek ve otizmli öğrencilerimize özellikle eğitim anlamında pozitif anlamda katkı sunmak maksadıyla bu etkinliği düzenledik dedi.

Program sonunda Özel öğrenciler kendilerine bu etkinliği düzenleyen Özel eğitim hocalarına ve okul idaresini makamlarında ziyaret ederek teşekkür ettiler.

Akyazı’da Balonlar ‘Otizmde Farkındalık’ İçin Havalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir