Akyazı’da ‘Çat Kapı’ Virüs Testleri Başladı..

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Çat kapı’ virüs testleri başladı..

Akyazı KuzulukOrta Mahallesinde 2  ve Topçu sırtı mahallesinde 2  olmak üzere 4 aileye Çat Kapı ziyaretleri yapılarak virüs testlerine başlandı.
Koronavirüste bağışıklık oranının tespit edilmesini amaçlayan antikor testi uygulaması Sakarya’da bugün başladı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı ekipler bugünden itibaren rastgele belirlenen yaklaşık 200-300  adrese tek tek giderek vatandaşlara boğaz ve ağız sürüntüsü ile kan testi yapacak. Uygulamanın sonunda Sakarya’ın koronavirüse karşı bağışıklık oranı tespit edilmiş olunacak.

Rastgele seçilen aileler

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ortaklığında 81 il’de başlatılan ve 153 bin kişiyi kapsayacak olan ‘Kovid19 Hastalığı Bağışıklık Oranı Tespitine Yönelik Toplum Tarama’ çalışması bugün ilimizde de başladı. Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele için başlatılan ‘Toplum Tarama Çalışması’nda doktor / diş hekimi ve hemşireden oluşan sağlık ekipleri tarafından TÜİK’in ilimizde rastgele belirlediği bölgelerde ailelerin kapıları çalınıyor .

Kovid-19 testi yapılacak

Sağlık ekipleri tarafından kişilerin rızası dahilinde kan ve sürüntü örneği alınarak Kovid-19 testi yapılacak. Test yapılan kişilerin aktif vaka olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu ayrı ayrı değerlendirilecek. Vatandaşlar test sonuçlarını e-Nabız üzerinden öğrenebilecekler. Her haneden bakanlığımızca belirlenen yöntemle seçilen kişinin TC. kimlik numarası ve cep telefon numarası kayıtları alınacak, ardından hazırlanan anket soruları yöneltilecek. Alınan cevaplar, Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi (FİTAS) mobil uygulamasına kaydedilecek. Bu çalışma ile ‘Koronavirüs süreci bizim toplumumuzda nasıl geçti?’, ‘Bağışıklık kazanıldı mı?’, ‘Koronavirüs ne düzeyde bağışıklık bırakıyor?’ gibi sorulara yanıt aranacak.

Akyazı’da ‘Çat Kapı’ Virüs Testleri Başladı..

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir