Akyazı’da fakülte zirvesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Kaymakamı Yakup Güney ve Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaretinde SUBÜ’ye bağlı olarak ilçede kurulacak olan Sağlık Bilimleri Fakültesi konuşuldu

Akyazı Kaymakamı Yakup Güney ve Akyazı Belediye Başkanı Bilal SoykanAkyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar’ı ziyaret etti. Ziyarette ilçeye kurulacak olan Sağlık Bilimleri Fakültesi konuşuldu.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Akyazı’da kurulması kararlaştırılmış, 1 Ekim’de de fakültenin yer tahsisi yapılmıştı.
Ziyarette fakültenin Akyazı’yı potansiyel olarak nasıl etkileyeceği ve ilçeye  sağlayacağı faydalar konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.
Sağlık Bilimleri Fakültesi için Akyazı Devlet Hastanesi ve Akyazı Kız İmam Hatip Lisesi Okulunun yanında bulunan 60 dönüm arazinin Rektörlüğe tahsis edildiğini ifade eden Kaymakam ve Belediye Başkanı, Fakülte binasının bir an önce yapılmasıyla ilgili fikir alışverişi yapıldığını ve bu süreç içerisinde de Sağlık Bilimleri Fakültesinin Akyazı’ da mevcut bulunan Meslek Yüksek Okulunda eğitim sürecinin burada devam edeceğini ifade etti. Oda Başkanı Bayraktar da bir an önce müteşebbisin elini taşın altına koyarak Akyazı’ya yeni bir Fakülte binasının, yapılması hayata geçirilmesi ve Akyazı ya kazandırılmasının acil ve şart olduğunu ifade etti. Bayraktar, bu konuda Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası olarak ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Bayraktar; Sağlık Bilimler Fakültesinin Akyazı’ya hayırlı olmasını temenni ederek 4 yıllık bir fakültenin Akyazı’ya çok şey kazandıracağını ve ufkunu açacağını, Akyazı esnafının ve Ticaret erbabının bereketli ve bol kazançlar elde edeceğini, Fakülte öğrencileri sayesinde Akyazı’mıza hareketlilik kazandıracağını ifade etti. Oda Başkanı Şinasi Bayraktar, Akyazı Kaymakamı Yakup Güney ve Belediye Başkanı Bilal Soykan’a bu görüşmeden dolayı duymuş olduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.

Akyazı’da fakülte zirvesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir