Akyazı’da Fen İşleri Durmuyor, Altyapı Güçleniyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Ballıkaya mahallesi, Dedeler mahallesi, Madenler mahallesi, Haydarlar mahallesi ve Salihiye mahallesinde başlattığı alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile ilçenin alt yapısını güçlendirmeye devam ediyor.

İlçe genelindeki tüm mahallelerde plan ve program dahilinde çalışmalarını hava şartlarının da elverdiği ölçüde aralıksız olarak yürüten Akyazı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri Ballıkaya mahallesi, Dedeler mahallesi, Madenler mahallesi, Haydarlar mahallesi ve Salihiye mahallesinde kanal temizliği, künk ve büz döşeme çalışmaları, dere ıslah çalışmaları, okul binaları çevre temizliği, betonluk çakıl serimi , set yapımı gibi çalışmaları tamamlıyorlar.

Dedeler mahallesinde Okul yolları ve kanallar temizleniyor

Akyazı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri yağmur, sel, heyelan riski taşıyan tehlikeli yerlerde önlem almak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Dedeler mahallesinde bulunan bir çok kanalda paletli kepçe ile kanal temizleme ve kanal açma çalışması yaparak İlçede bir mahalleyi daha alt yapı olarak güçlendirdi. Fen işleri ekipleri ayrıca yine burada bulunan okulun etrafındaki çevre temizliği yaparak okula giden öğrencilerin kış şartlarında okula gidiş ve geliş yolundaki ulaşımını kolaylaştırdılar.

Balıklaya mahallesine Dev künk boruları döşendi.

Akyazı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekiplerine bağlı diğer ekipler Ballıkaya mahallesinde daha önce tespiti yapılarak, güçlendirme çalışması gereken yerlerde 3 adet 1400’lük ölçülerinde ve 21 metre uzunluğundaki dev künk borularının döşeme çalışmalarını tamamladı. Balıklaya mahallesinde bulunan dere’de de Islah çalışması yapan ekipler yoğun kış şartları öncesi Balıklaya mahallesinde tedbirlerini aldı.

Madenler Mahallesinde bulanan Camiye Belediye’den büyük destek, Alt yapıya güçlendirme çalışmaları

Madenler mahallesinde bulunan mahalle sakinleri ve hayırsever vatandaşlar tarafından yapımı tamamlanacak olan Cami inşaatına destek vermek için kolları sıvayan Akyazı Belediyesi, Camii inşaatı için 500 kg demir, 30 torba çimento, 1 kamyon çakıllık beton ve Camiye set yapımı gibi yardımlarda ve teknik çalışmalarda bulunarak büyük destek verdi. Akyazı Belediyesi Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri ayrıca yine alt yapı çalışmaları kapsamında kanal temizliği ve 15 metre büz döşeme çalışması yaparak ilçenin her mahallesinde olduğu gibi Madenler mahallesinde de alt yapı güçlendirme çalışmalarını sürdürdüler.

Salihiye mahallesinde 1,5 km uzunluğunda kanal temizliği yapıldı.

Akyazı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekiplerince Salihiye mahallesinde başlatılan çalışmalar kapsamında toplamda 1.5 kilometre uzunluğundaki alanda paletli kepçe ile kanal temizleme ve açma çalışması yapıldı. Su akışının rahat sağlanabilmesi yol kenarlarındaki tarlarda su birikmemesi ve olası su taşkını yaşanacak yerlerde önlem alınması gibi bir çok hizmetin sağlandığı Salihiye mahallesi Alt yapısı son yapılan çalışmalarla daha da güçlendi.

Haydarlar mahallesi Çakıllık Camisine de Belediye’den destek

Haydarlar mahallesinde bulunan çakıllık camisinin topraklama hattı olmaması üzerine belediyeye ulaşan talepleri dikkate alan ekipler derhal çalışmalara başladı. Camii’nin yan tarafında 4 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde kuyu açılması gibi çalışmaları kepçeler yardımı ile tamamlayan ekipler ayrıca haydarlar mahallesinde de alt yapı çalışmalarına güçlendirme çalışmalarına başladılar.

fenisleri- (1) fenisleri- (3) fenisleri- (4)

Akyazı’da Fen İşleri Durmuyor, Altyapı Güçleniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir