Akyazı’da KYK Yurdu Ne Zaman Açılacak?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12.12.2012 Tarihinde Akyazı yerel haber sitelerine düşen habere göre Akyazı’ya yapılacak 400 yataklı yurt için zemin etüdü ve planlama tamamlanmıştı. Habere göre;

Akyazı Belediyesi, Kredi Yurtlar Kurumu ve Toki işbirliği ile Akyazı İnönü mahallesi 380 ada 1 parsel 12000 m2 lik alan üzerine kredi yurtlar kurumu tarafından yaptırılacak olan 400 yataklı yurt binası için planlamalar ve hazırlıklar tamamlanmış olup hatta ilçemize gelen Kredi yurtlar genel müdürlüğünce Toki jeoloji mühendisleri Akyazı Belediyesi başkanı Yaşar Yazıcı ve Akyazı Belediye Başkan yardımcısı Ünal Gündüz ile görüşerek zeminde jeolejik etütler için çalışmalarını başlatılması için görüşmeleri tamamlamışlardı.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı  tarafından yapılan açıklamada ise”Kredi Yurtlar kurumu ve Toki yetkilileri ile birlikte yaptığımız görüşmeler, gerekli zemin kontrolleri jeolojik çalışmalar ve hazırlıklarımızı tamamladık. 400 yataklı modern yurt binamızın yapımına en kısa sürede başlıyoruz. Yurt binamızın yapımı Toki tarafından başlatılacaktır. İlçemize yapılacak olan bu yurt binası sayesinde bir çok öğrencimiz bundan faydalanacak.Akyazı Belediyesi olarak Eğitime bir katkı bir hizmette böyle yapmış olmanın sevinci içerisindeyiz ilçemize ve tüm ilçemizde okuyacak öğrencilerimize hayırlı olsun ” demişti.

Aradan geçen bunca zaman da bu inşaat neden başlatılamadı yada başlattırılmadı halk ve öğrenciler merak içinde.Özellikle şu günlerde Akyazı Meslek Yüksek Okulunda okumak için kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler özel yurt ücretlerinden ciddi şekilde şikayetçi oldular ve önemsenecek sayıdaki öğrenci bu nedenle okuldan kayıt silme dondurma taleplerinde bulundular.

Bizde burdan sesleniyoruz: Eyyy yetkililer, eyy Ak Parti İlçe teşkilatı, Ey Bora; Akyazı Halkı ve Özellikle siyasiler seçim meydanlarında Akyazı’ya 4 yıllık fakülte lazım, getirmemiz lazım, getireceğiz inşallah naraları atarken ne kadar inandırıcıydınız? Daha bir 400 yataklı öğrenci yurdunun inşaatını başlatamadınız. Yoksa bunun nedenleri arasında bizlerin bilmediği geçersiz nedenler mi var? Yazık değil mi Akyazımızda okumak isteyen bu öğrencilerimizi bundan mahrum kılmak onları yüksek ücretli yurtlara mahkum etmek. Kredi yurtlar yurdunda 150-175 tl arasında ücret ödemek varken ortalama 400-450 tl aylıkla diğer yurtlara mahkum edilmesi ne kadar doğru? Yorumu değerli öğrencilerimize ve öğrenci velilerine bırakıyoruz.

Akyazı’da KYK Yurdu Ne Zaman Açılacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir