Akyazı’da Mahalleliden Fabrikaya Evet Kokuya Hayır

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Hastane mahallesindeki Milkon Süttozu fabrikasından gelen yoğun koku şikayetleri doğrultusunda malum bölgeye giderek vatandaşların sorunlarını ve şikayetlerini dinledik.

Mahalle gençlerinden gelen talep üzerine mahalleli gençler ve ev hanımları ile yaptığımız görüşmelerde zikredilen şikayetleri kendi ağızlarından duymak istedik. Özellikle 1 aydır bu kokuların yoğun olarak hissedildiğini ve son günlerde dayanılmaz hal aldığını ifade ettiler.Bir çoğumuz astımla bronşitle boğuşurken üstüne üstlük cabası birde kokuyla mücadele edmeye ve yaşamaya başladık bu bizi ziyadesiyle rahatsız etmekte ve yetkililerin bu soruna acilen müdahele edmelerini ve sorunun ortadan kaldırılmasını rica ettiler.

Akyazı Havadis ekibi olarak bize şikayete konu edilen tesise giderek Fabrika yetkilileriyle bu sorunu paylaşma gereği duyduk ve alacağımız bilgileri mahalle sakinlerine aktarma mecburiyeti hissettik.İşletme müdürü Ahmet G. ile yaptığımız görüşmede vatandaşlarla yaptığımız ropörtaşları izlettik ve dinlettirdik.

Kendileri de bu şikayetleri sabırla ve anlayışla izleyerek meydana çıkan bu sorunun en az seviyeye indirilmesi için çabaladıklarını yeni tesis edilen arıtmanın henüz tam kapasite ile çalışmaya başlamadığını,bakteri üreten bir yapı olduğundan dolayı şuan tam randıman alamadıklarını ve deneme aşamasında olduğunu ifade etti Ayrıca bu arıtmanın Belediye,Saski ve Büyükşehire bağlı olduğunu onların kontrolünde olduğunun altını çizerek bikaç gün içerisinde Saski heyetiyle yerinde çalışmalarda bulunacaklarını en fazla bir ay içerisinde kokunun minimum seviyeye düşebileceğinin altını çizdi.

Arıtmayı buraya kuran İstanbuldan Meksan adlı şirketlede temas halinde olduklarını ortaya çıkan sorunu kısa zamanda çözeceklerini ve vatandaşın bu konudaki şikayetlerinde haklı olduklarını söyledi.Biraz daha sabır istediklerinide sözlerine ekleyerek yeri geliyor bizde bu kokudan rahatsız oluyoruz bizde istemeyiz bu koşullarda çalışmak diyerek sorunun çözümü noktasında olumlu yaklaştılar.

Top artık Büyükşehirde ve SASKİ’de. Vatandaşlar şimdi bu sorunun bir an önce ortadan kaldırılması için Büyükşehirin ve SASKİ’nin bir an önce devreye girmesini dilediler.

m1 m2 m3 m4 m5 m6 m7 m8

Akyazı’da Mahalleliden Fabrikaya Evet Kokuya Hayır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir