Akyazı’da Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanlığı, Akyazı’da Ramazan bayramının kılınacağı saati açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı bilgilere göre yarın saat 06:24‘te bayram namazı Akyazı’da camilerimizde kılınacak. Bunun yanı sıra il merkezi olan Adapazarı’nda 06:25’te yani bir dakika sonra namaz kılınacak.


 

Bayram namazları ve önemi

Müslümanların dini anlamda, cuma dışında iki büyük bay­ramı vardır: Fıtr ve Azha… Birincisi, Ramazan Bayramına, ikinci­si Kurban Bayramına delalet eden isimlerdir.

Bu iki bayramda cumadan farklı şekilde bir kaynaşma, görüşme, selamlaşma, tebrikleşme ve fakirlere yardım elini uzat­ma; dostları ve yaşlıları ziyaret etme kendini gösterir. Böylece küçüklerin, fakirlerin, muhtaçların daha çok sevindirildiği; büyüklerin daha çok saygı ve ilgiyle ziyaret edildiği bu günlerde şüphesiz ki İslam’ın yüce hikmetleri söz konusudur.

İman ve kültür birliği çerçevesinde kalpler feyiz ve rahmet le dolup taşar; vicdanlar huzura kavuşur; aileler geniş çapta sevgi ve saygı havası içinde kaynaşma ortamı bulur; inanan herkes için bayram huzur, güven, neşe kaynağı olur.

Bunun için bayram günü her müslümanın güzel ve temiz el­bisesini giymesi, güzel koku sürünmesi, güzel bir görünüm arzetmesi, daha çok cömert olması ve daha fazla dost ve yakınlarıyla buluşması sünnet kılınmıştır.

Camiye namaza, dostuna ve büyüklerine ziyarete giden mü’minin, -düşman tehlikesi yoksa- silah taşıması mekruhtur.

Mümkün olduğu takdirde camiye yaya gitmek, camiden eve dönerken başka bir yol izlemek, yolda tekbir getirmek de sünnettir.

Akyazı’da Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir