Akyazı’da Türkiye Geneli Eş Zamanlı Denetimler Yapıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre; COVİD 19 salgın döneminde sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve salgının/bulaşın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiş ve denetimler gerçekleştirilmiştir.
Gelinen aşamada, salgınla mücadelede halkımızın desteği ile büyük yol kat edilmesi sonucunda; Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda belirlenen kurallar çerçevesinde birçok alanda kontrollü normalleşme adımları atılmaya başlanmıştır.
Bu kapsamda +berber/kuaför/güzellik merkezi, +ticari taksiler, +pazar yerleri, +şehir içi toplu ulaşım, +camiler, +lokanta, restoran, kafe, +kahvehane, kıraathane, +kır bahçesi, çay bahçesi, park/piknik alanları vb. , +konakama tesisleri +yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca,masaj salonu, +spor merkezlerinin faaliyetlerinde uyulması gereken kurallar ve alınması gereken önlemler ayrıntılı olarak belirlenerek GENELGELER oluşturulmuş ve uygulamaya geçirilmiştir.
İlçemizde 05.06.2020 tarihinde Kaymakamlık Koordinesinde Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Sağlık Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Müftülük ve İlgili Meslek Odaların temsilcilerinin katılımıyla belirtilen her bir faaliyet alanlarında ayrı ayrı ve geniş kapsamlı denetim gerçekleştirilmiştir.

Gerçekleştirilen denetim faaliyetlerinde, işletmelere yönelik rehberlik çalışmaları da yürütülmüş, alınması gereken tedbirler ve önemi anlatılmış, kontroller yapılarak yeni normalleşme sürecine hızla uyum sağlanması amaçlanmıştır.
Geldiğimiz bu süreçte uyulması gereken kurallara hızla uyum sağlamamız gerekmektedir.Yeni normal sürecimizde alınan tedbirlerin uygulanması ve düzenli-sürekli denetimler ile kontrolü, halk sağlığının korunması açısından oldukça önemlidir.
  Türkiye geneli eş zamanlı Denetimler ilçemizde yapıldı.

Kontroller plan dahilinde düzenli ve sürekli olarak gerçekleşecek..

Akyazı’da Türkiye Geneli Eş Zamanlı Denetimler Yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir