Akyazıdaki Tüm Yayla Girişlerine Uyarı Levhası Konuldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaylalarda Beton yapılaşma ve Arazi İstismarına Önlem.

Akyazı ilçesinde başta Acelle yaylası olmak üzere birçok yaylada Bahçe adı altında çitlerle etrafı sararak arazi kapatmaya Kaymakamlık yayınladığı bildiriyle dur demişti. Akyazı Belediyesi Jandarma Komutanlığı ve 70 Mahalle muhtarlığına gönderilen bildiride. Kaçak ve betonarme yapılaşma, Otlak arazilerin amacı dışında kullanılması ve işgal edilmesiyle ilgili kanunların belirttiği şekilde çalışma yapılmasını istedi.
Birkaç yıldır bahçe alanlarında sınırlama uygulanırken geçen yıl ve bu yıl bazı vatandaşların çitlerle mera ve otlakları çevirdiği ayrıca yine ev sahibi şahışların bahçelerini amacının dışında büyüterek sardığı tespit edilmişti.
Vatandaşlarında şikâyetleri doğrultusunda Akyazı İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylı’nın konuyla ilgili çalışma başlattığı öğrenildi.
Bu çalışmalar kapsamında ilçemizde bulunan tüm yaylaların girişlerine Uyarı levhaları asılmaya başlandı.İlk olarak yanık ve beygübet yaylalarına levhalar yerleştirildi.
Akyazıdaki Tüm Yayla Girişlerine Uyarı Levhası Konuldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. kendı ınsaatları bıttı agaların galıba

    Cevapla
  2. Yayladaki yabancıların da yayladan çıkarılmasını köy halkından olmayanların satın aldıkları mekanlarında köy halkına iadesini ve koyun haricindekileri yayladan çıkarılmasını da saglayin rantcilara göz actirmayin….

    Cevapla
  3. 25 Ağustos 2017, 15:26

    Bu kadar güzel bir yer bu kadar cahil insanlara nasıl bırakılır Allah aşkına

    Cevapla