Akyazıdan Geçecek Yeni Otoyolun Tarihi Belli Oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da önümüzdeki yıl nisan ve mayıs aylarında hizmete açılması hedeflenen üçüncü köprünün Anadolu Otoyolu’yla bağlantısını sağlayacak 260 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu’nun ihalesi martta yapılacak. Kuzey Marmara Otoyolu Alandüzü, Karapınar, Evrenköy hattını izleyerek valilik binasının güney kısmından çaprazlama geçerek Akyazı-Hendek yönünde mevcut otoyola bağlanacak. Yeni otoyol güzergahı, en çok Sakarya bölgesindeki arazilere değer kazandıracağı belirtiliyor.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Binali Yıldırım, Sakarya’yı yakından ilgilendiren ve yeni yerleşim bölgesine hareketlilik kazandıracağı düşünülen Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kuzey Marmara Otoyolu’nun da bağlanacağı Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün nisan-mayıs ayında hizmet vermeye başlayacağını anlatan Bakan Yıldırım; “Dünyanın en geniş açıklığa sahip köprüsü. Üzerinde 4 gidiş, 4 geliş olan, kara yolu ve 2 tren hattı bulunan ve yine dünyanın en yüksek kule sahipliğini haiz bu köprü büyük oranda tamamlandı. Genel gerçekleşme yüzde 88’e ulaştı. Sadece köprü değil, etrafındaki 115 kilometre bağlantı yolları da buna dâhil. Bu hâliyle, köprümüz tahminen, nisan-mayıs ayında hizmet vermeye başlayacaktır.”

Yap-işlet-devret

23 Nisan’da törenle hizmete girmesi beklenen köprünün devamı olan Kuzey Marmara Otoyolu ve Akyazı’dan başlayıp Şile istikametinde köprüye bağlanan, diğer taraftan da Kınalı ile Yassıören arasında gerçekleşecek kısmın da yapılacağını belirten Yıldırım, “Önümüzdeki mart ayında yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek, ihalesi yapılacak”müjdesini verdi.

Nerelerden geçecek?

Kuzey Marmara Otoyolu Alandüzü, Karapınar, Evrenköy hattını izleyerek valilik binasının güney kısmından çaprazlama geçerek Akyazı-Hendek yönünde mevcut otoyola bağlanacak. Özellikle Yenikent bölgesini hareketlendirecek olan otoyol, Karakamış Mahallesi’nin kuzeyinden Dağdibi mevkii üzerinden Karasu Çevre Yolu’na bağlanıyor. Rüstemler Köyü’nden Karasu Çevre Yolu’nu aşan otoban güzergahı Akyazı’nın Osmanbey Köyü’nün kuzeyinden TEM’e bağlanacak.

Yeni otoyol güzergahının en çok Sakarya bölgesindeki arazilere değer kazandıracağı belirtiliyor.

100916 k_Erkut_A_100_0958 yeni-otoyol

Akyazıdan Geçecek Yeni Otoyolun Tarihi Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 9 Mayıs 2016, 09:00

    Ya bu kara yolları nezaman geçe cek kardesim geçerse hevsin artik bişeyler yapıyoruz

    Cevapla