Akyazı’lı Fotoğraf Sanatçısı Okur’dan Bir Başarı Daha

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı’lı Fotoğraf Sanatçısı Okur Bir Başarılı çalışmaya daha imza attı. 

Akyazı’lı Footoğraf sanatçısı Zeki Okur’un Trabzon yaylalarında çektiği resim Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneğinin düzenlemiş olduğu ”Kaybolan Kültür Değerlerimiz” konulu AFSAD 19.Ulusal Fotoğraf sergisine katılmaya hak kazandı.

AFSAD 19. Ulusal Fotoğraf Sergisi

1-Serginin Konusu: “Kaybolan Kültür Değerlerimiz”.

2-Serginin Organizasyonu: AFSAD “ Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği ”

3-Konu ve Amaç: AFSAD, ülke fotoğrafına, topluma ve fotoğraf sanatına kalıcı bir katkı sağlamayan fotoğraf yarışmalarına alternatif bir anlayışla uzun yıllar sürdürdüğü; ya ülkenin bir meselesine dikkat çeken ya da ülkenin değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlayan; fotoğrafçıyı belli kalıplara sokmayan ve şeffaf değerlendirmelerin yolunu açan ”ulusal sergi”lerine devam etmenin bugün dünden daha elzem olduğu düşüncesindedir.

Bulunduğumuz ve bizlere miras kalan bu topraklar kuşaklar boyunca çok çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Bu zaman içinde uygarlıklar kurulup gelişip kaybolmuştur. Fakat bizlere bıraktıkları taşınır taşınmaz kültür değerleri ise yaşamakta olup bizlere miras olarak kalmıştır. Ama dünyamızın kalabalıklaşması ve bunun sonucunda yaşam tarzındaki değişim ve yaşam alanlarının genişlemesi,içinde bulunduğumuz yüzyılda artık kültür değerlerimize zarar vererek kaybolmalarına yol açmaya başlamıştır. Hal böyleyken kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara iletmek fotoğrafçıların başlıca görevlerinden olmuştur. Ve bu kapsamda fotoğraflarla belgelenmesi, ülkemiz fotoğraf sanatına katkı sağlanması ve fotoğraf sanatçılarının çalışmalarının geleceğe ulaştırılması amaçlanmaktadır.

Akyazı’lı Fotoğraf Sanatçısı Okur’dan Bir Başarı Daha

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir