Akyazılı Gençlerden Keremali Zirvesi’ne Bayrak Çıkışı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı’da bir grup genç bir araya gelerek sosyal medyada “Keremali Dağ Zirvesi’ne Bayrak İstiyoruz” başlığı altında bir akım başlattı.

Sakarya’nın en yüksek dağı olan Kerem Ali Dağı’na bir bayrak istediklerini belirten gençler, Sakarya’dan bakıldığında görülebilen bir bayrağın Kerem Ali Zirvesi’ne konulması ve bu sayede Kerem Ali Dağı’na hak edilen değerin verilmesi gerektiğini belirttiler.

Gençlerin oluşturmuş olduğu sayfayı görüntülemek için tıklayınız.

 

Kerem Ali Dağı hakkında bilgiler

1135 yılında, Danişment beyi Mehmet Gazi Bizans’ın sıkıştırması üzerine eniştesi ve Selçuklu Sultanı Sultan Mesut’a müracaat ederek yardım istedi. Selçuklular da Danişment Beyi Mehmet’e yardım ederler ve Bizans askerlerini Sakarya Nehri’nin batısına sürerler. Bu savaşlar Çankırı’dan başlar ve Kerem Ali dağında yapılan son savaşla sonuçlanır. Kerem Ali dağında Selçuklu ve Danişment askerine ait yüzlerce şehit bulunmaktadır. Bunlardan Biri de Selçuklu askeri Kerem Ali’dir. Şehit Tepe’de bulunan Kerem Ali’ye ait yüzlerce efsane vardır. Bunlardan bir tanesi de; herhangi bir savaş başlamadan önce bu şehidin top atmasıdır. Kerem Ali Dağı’nda görülmesi gereken yerler Ağlayan Kaya, Ezan Taşı, Namaz Taşı ve Kerem Ali Taşı’dır.

Akyazılı Gençlerden Keremali Zirvesi’ne Bayrak Çıkışı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir