Akyazılı Şehitler Anıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Belediyesi Tarafından Ömercikler Mahallesi Tekke sokakta bulunduğu rivayet edilen Yedi şehitler ve tüm Şehitlere okutulan Kuran-ı Kerim ile anıldı.

Akyazı Belediyesi Tarafından Ömercikler Mahallesi tekke sokakta bulunduğu rivayet edilen Yedi şehitler ve Tüm Şehitlerimiz için okutulan Kuran-ı kerim ve İlahiler ile anıldı.Akyazı Tekke Sokakta bulunan. Konuralp gazi ile Akyazı’nın fethi sırasında düşmanla çarpışan ve burada şehit düşen Konuralp Gazi’nin silah arkadaşlarına mezar yapıldı 7 kardeşler şehitliği olarak da biliniyor. Uzun süre (şimdiki Tekke sokak) ‘ta 7 kardeşler şehitliği olarak anılan ve bulundukları yerde tekke yapılan şehitlik. Bir dönem yönetiminde yıkılarak harap edildiği o günden bu güne şehitliği Tekke sokakta bulunan sokak sakinleri sahiplenerek temizliğini yaptıkları belirtiliyor. 
11 yıldır Ömercikler Mahallesi Muhtarlığı Şehitlik başında anma programı yaparak. Tüm Şehitlerimize dualar ediliyor.

Bugün 11.si düzenlenen anma programında Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Mahalle muhtarı Zeki Rençber önderliğinde, mahalle sakinlerinin yardımı ile okutulan anma duaları kalabalık halk katılımı tekke Sokak’ta gerçekleşti. 
 
Mevlit programına Belediye Başkanı Hasan Akcan ‘da katıldı. Baraka cami imamı ve dört ayrı imam tarafından yapılan Yasin Tebareke ve mevlit okunması ile başlayan program dualarla sona erdi. Programa katılan misafirlere Akyazı Belediyesi Ak Belde A.Ş ve Ömercikler Mahallesi gençleri tarafından tavuklu pilav ikramında bulunuldu.  

Bilgiler Akyazılı bir tarih öğretmeni tarafından edinildi. O dönemde tekkeyi yıkan görevlinin o gece felç geçirdiği de şehitlik hakkında söylentiler arasında.

Kaynak Uazı: Ethem acar

IMG_4750 IMG_4754 IMG_4781 IMG_4784 IMG_4792 IMG_4795 IMG_4798 IMG_4803 IMG_4805 IMG_4810 IMG_4814 IMG_4819 IMG_4825

 

 

Akyazılı Şehitler Anıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir