Akyazı’ya Düşünülen Golf ve Termal Otel Projesine Talipli Çıkmadı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teşvik olmasına rağmen

Akyazı’nın Selahiye bölgesinde 650 dönümlük alan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm yatırım teşvik kapsamına alınmıştı. Bölgede termal otel ve golf sahası yapmak isteyen kimse çıkmadı.

Akyazı’da ki termal sudan yeterince yararlanılmadığını düşünen Mustafa İsen yıllardır golf sahası olan termal bir otelin ilçeye kazandırılmasının mücadelesini verdi.  Gerek Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği döneminde gerekse milletvekili olduğu dönemde Akyazı’da golf sahası ve termal otelin turizmde yeni bir çığır açacağını düşünen Mustafa İsen bölgeyi teşvikli turizm bölgesi ilan ettirmeyi başarmıştı. Ancak Akyazı’da ki 650 dönüm alanı bilabedel 49 yıllığına kiralamak isteyen çıkmadı

TALİPLİSİ ÇIKMADI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yatırım ve teşvik ihalesi yapılan Akyazı’nın Salihiye bölgesinde 650 dönümlük alan için şartname alan olmadı. 18 delikli golf sahası, 120 yataklı 5 yıldızlı termal otel projesi rafa kalktı.  18 Ekim tarihinde ihale şartname kitapçığı yayınlanan alana yapılacak yatırım şimdilik rafa kalktı. Bir dönem Arap ve Alman yatırımcıların ilgilendiği proje yeni taliplisi çıkması durumunda tekrar hayata geçirilebilecek. Ancak yerel yöneticilerin bölgenin cazibe merkezi olduğuna yatırımcıyı ikna etmesi gerekiyor.

BÜYÜK EMEK VERDİ

Prof. Dr. Mustafa İsen, Akyazı’da golf sahası ve termal otel için ciddi girişimlerde bulunmuştu. Akyazı’nın termal sudan yeterince faydalanamadığını her fırsatta dile getiren Mustafa İsen, Orman Bakanlığı arazisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm bölgesi ilan edilmesi, turizm teşvikli yatırım kapsamına alınmasında büyük emek harcadı. Prof. Dr. Mustafa İsen 650 dönümlük alanın 49 yıllığına kullanmak isteyenin çıkmamasını ‘hayal kırıklığı’ olarak değerlendirdi.

kaynak:haberlisin.com

 

Akyazı’ya Düşünülen Golf ve Termal Otel Projesine Talipli Çıkmadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir