Asgari Ücretliye Müjde! Maaşınıza Haciz Konulamayacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asgari Ücretliye Müjde! Artık Maaşınıza Haciz Konulamayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği’ne üye bankaların alacakları için geçerli olmak üzere; Aylık geliri asgari ücret ve altında olan borçluların üye bankalar nezdindeki hesaplarına yatırılan ücret ve maaşlarına haciz ve teminat alınmayacağına karar verildi.
Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB); çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği, finansal rakamların ötesine konumlayan büyüme stratejisi doğrultusundaki yeni mesleki tanzim kararını açıkladı.

“Bazı Müşteri Hesaplarının Haczedilmemesi ve Teminata Alınmaması ile Bu Hesapların Kredi Tahsilatı İşlemlerine Konu Edilmemesi Hakkında Mesleki Tanzim Kararı”, katılım bankacılığının insan ve aile odaklı yaklaşımı ile etik ilkeleri ve prensipleri doğrultusunda alındı.

Habertürk’te yer alan habere göre; alınan karar ile TKBB üyesi bankaların alacaklarının geçerli olabilmesi için; Aylık geliri asgari ücret ve altında olan borçluların ücret ve maaşlarının haczedilmemesine ve üye bankalar nezdindeki hesaplarında teminat altına alınmamasına karar verildi. Ayrıca bu kişilerin hesaplarına yatırılan sosyal yardımların haczedilmemesi, teminata alınmaması ve borç tahsilatında kullanılmaması karara ilişkin duyuru tüm TKBB’lere duyurularak yürürlüğe girdi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen TKBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, güçlü bir devamlılığın sadece içinde bulundukları toplumun ihtiyaçlarını göz önüne alarak, paydaş ekonomisini odağa alarak mümkün olacağını aktardı.

Göktaş, şunları kaydetti: “Tek taraflı değil, kolektif bir kazancı ve refahı önemseyen, daha yaşanabilir bir dünya hedefiyle faaliyetlerini yürüten ve bugüne kadar yaşanan tüm krizleri başarıyla atlatan katılım bankacılığı sektörünün giderek artan gücü de bu çalışma anlayışından ileri gelmektedir. Önümüzdeki dönemde tüm dünyada katılım finans sektörünün, faaliyet modelinin ve benimsediği prensiplerin, finans modellerinin sürdürülebilirliği açısından ne derece önemli olduğu çok daha iyi anlaşılacaktır. Ülkemizin refah düzeyinin yükseltilmesi misyonunda ekonomik hedeflere ulaşmayı amaçlayan katılım bankacılığı, toplumsal fayda odağına hizmet eden esasları ile sosyal finans konusunda üzerine düşen sorumlulukların farkında olarak yeni adımlar atmaya devam edecektir.”KAYNAK:POSTA.COM

 

Asgari Ücretliye Müjde! Maaşınıza Haciz Konulamayacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir