Atso Başkanı Bayraktar:Çıkış Yolu Sakaryada

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Z.ŞİNASİ BAYRAKTAR BLOOMBERG HT DE CANLI YAYINDA

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z.Şinasi Bayraktar Bloomberg HT de canlı olarak yayınlanan Sunuculuğunu Sami Altınkaya’nın yaptığı Çıkış Yolu programının konuğu oldu.

QNB Finansbank iş biriliği ile KOBİ’lerin finansman erişimini kolaylaştırılmak amacıyla geliştirilmiş Hazine Destekli Kredi Garanti Fonu toplantısı canlı yayınla gerçekleştirildi. Stüdyo konuğu olarak KGF Genel Müdür Yardımcısı Caner Teberoğlu, QNB Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Onur Özkan ve EkonomistMurat Sağlam katıldılar.

ATSO Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun,Sakarya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kocacık, TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Ölmez, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, İş Kur İl Müdürü Tekin Kaya, MBD Genel Başkanı Erdem Ercan, TOBB Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Alican Sak, Sakarya GİAD Başkanı Gökhan Korkmaz, Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve çok sayıda banka temsilcisi ve davetli iştirak etti.

KGF Bankalarla Finansmanı Kolaylaştırıyor

KGF Genel Müdür Yardımcısı Caner Teberoğlu ise başta KOBİ’ler olmak üzere finans erişiminde sorunları olan işletmelerin bu sorunlarını ortadan kaldırmak için onlara garanti desteği vererek finansmana ulaşmalarını kolaylaştıran bir şirket olduklarına dikkat çekerek, bankacılık sistemiyle entegre olarak çalıştıklarını ifade etti.
Teberoğlu, “KGF çok bilinen ama tanınmayan bir kuruluş. TOBB, KOSGEB ve 27 banka ortaklığı ile faaliyet göstermekteyiz. 320 milyon sermaye ile 3,2 milyar kefalet sağlayabiliyoruz. 253 milyarlık büyüklüğümüz var” dedi. 

Sakarya’da Ciddi Bir Büyüme Hevesi Var

QNB Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Onur Özkan ise Türkiye ekonomisi ve bankacılık sistemindeki değişimlere yönelik yaptığı değerlendirmede şunları dile getirdi: “Biz bankacı değil finansçıyız. Türkiye’de olduğu gibi Sakarya’da da ciddi bir büyüme hevesi var. Sakarya, ülkemizin büyüme ve gelişme sürecinde, Sakarya ataktaki önemli oyunculardan biri. İnsanlar artık riski doğru hesaplıyor. Ülke olarak çok kriz yönettik, iyi yönetiyoruz. Bizim risk yönetmemiz gerek ki krizleri kolay atlatabilelim.” diye konuştu.
KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Onur Özkan, QNB Finansbank’ın çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 

Yayın akışında Başkan Bayraktar, Akyazı’nın Tarımı, Sanayisi ve Turizmi hakkında bilgiler verdi. Akyazı bölgenin Sanayisi ile Tarımı ve Turizmi ile içiçe hızla gelişen yıldızı olduğunu, Sakarya merkezinden sonra nüfus, tarım ve sanayi alanında en büyük ilçesi olduğunu, bir çok sayıda sanayi kuruluşu bulunduğunu, İlçe sınırları içerisinde bacalı sanayi bulunmadığını belirtti. Ayrıca ilçemizde bulunan sanayi fabrikaları, 2015 yılındaki üretimlerinden net satış miktarlarına göre, 2016 yılındaki sıralamada Türkiye genelinde Akyazı’da faaliyetini sürdürmekte olan 3 sanayi kuruluşu ilk 500 firma arasında, 2 sanayi kuruluşu da ikinci 500 firma arasına girdiğini, İhracat rakamlarına göre de 2 sanayi kuruluşumuz Türkiye genelinde ilk 500 sanayi kuruluşu sıralamasında yer aldığını belirtmiştir.

Atso Başkanı Bayraktar:Çıkış Yolu Sakaryada

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir