Atso’dan Minik Kuran Kursu Öğrencilerine Destek Geldi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ATSO Akyazı’da hizmet veren 4-6 yaş Kuran Kurslarına Eğitici bloklar, Lego setler,Tahterevalli ve sallanan at oyuncak setleri alarak teslim etti.

Başkan Z.Şinasi Bayraktar, ilçe Müftülüğümüzce Okul öncesi 4-6 yaş aralığındaki  çocuklara sağlıklı bir din eğitimi verebilmek için bu kurslarımız oluşturulmuştur. Din eğitimi ailede başlayan kapsamlı bir eğitim sürecidir. Bir bebek dünyaya geldiğinde kulağına okunan ezanla başlar, ömrünün sonuna kadar devam eder. Örgün din eğitimi bugün okullarımızda din kültürü ve ahlak bilgisi, Kur’an Kerim, Peygamberimizin hayatı gibi dersler verilirken yaygın din eğitimi de Kur’an kurslarımızda ve camilerimizde yürütülmektedir. Programın içeriğinde çocuklarımızın kendi seviyelerine uygun bir şekilde sevgi, saygı, yardımlaşma, iyilik, adalet, sorumluk gibi İslam dininin temel değerlerini çocuklarımıza fark ettirmek, bunun yanı sıra Kur’an-ı Kerim’i tanımalarını sağlamak ve sevgi temelinde Allah ve peygamber bilinci aşılayarak sağlıklı bir din ve ahlak eğitimini çocuklarımıza kazandırmaktır.

 

Başkan Bayraktar, çocuklarımızın 4-6 yaş kuran kurslarına daha heyecanlı ve istekli gitmeleri, eğitimlerini daha hevesle almaları için bizlerde elimizden gelen desteği vererek kurslarımıza Oda olarak Eğitici bloklar, Lego setler , Tahterevalli ve sallanan at oyuncakları setleri alıp teslim ettik. Çocuklarımızın yüzlerindeki o mutluluğu beraber yaşadık. Atalarımız  Ağaç yaş iken eğilir, diyerek geleceğimiz olan çocuklarımızın  Dinini, Kuranını, Peygamberini ve güzel ahlakı öğrenmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Önceki yıllarda da aynı şekilde İl Milli Eğitim Müdürümüzün talebi olarak, ilk okullarımızda örgün eğitimde kullanılan Kur’anı Kerim ve Peygamberimizin hayatı eğitim setlerini alarak okullarımıza dağıtımını yaptık.

 

Bayraktar İlkokul öncesi ve ilkokulda Kur’anı kerim ve din eğitimi gören çocuklarımıza Oda olarak hep destek  olduk,destek olmaya da  devam edeceğiz. Bu çocuklar yarınlarımızın geleceği, onları en güzel şekilde Dinine, Devletine ve Milletine yararlı evlatlar olarak yetiştirmeliyiz, dedi.

Atso’dan Minik Kuran Kursu Öğrencilerine Destek Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir