Bakan Koca TURKOVAC’ın Aile Hekimliklerine Geleceği Tarihi Açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Koca açıkladı: İşte aile hekimlerine TURKOVAC’ın geleceği tarih
Dün Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Koca, “Turkovac bugüne kadar sadece eğitim araştırma ve büyük hastanelerde oldu. Aile hekimlerine daha verilmedi. İki hafta sonra aile hekimlerine dağıtılmış olur” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere önemli açıklamalar yaptı. Bakan Koca, yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC’ın gelecek haftadan itibaren 81 ildeki tüm devlet hastanelerinde uygulanabileceğini açıklarken, aşının iki hafta sonra aile hekimlerine de dağıtılacağını sözlerine ekledi.

Bakan Koca, “Gelecek haftadan itibaren sadece eğitim ve araştırma veya şehir hastaneleri değil, ilçeler dahil olmak üzere bütün devlet hastanelerinde TURKOVAC uygulaması başlayacak. Şu ana kadar piyasaya verdiğimiz toplam 800 bin doz oldu. Zannediyorum pazartesi 200 bin doz daha ve ondan sonra her hafta artarak devam ediyor olacak. Ortalama ayda 2-2,5 milyona kadar çıkmış olacağız. Talep iyi, daha iyi olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü bugüne kadar sadece eğitim ve araştırma, büyük hastanelerde oldu. Bütün illere yeni yayıldı. Aile hekimlerine daha verilmedi. Aile hekimlerine zannediyorum iki hafta sonra dağıtılmış olur. O durumda erişimi daha kolay oldukça kullanımı da artmış olacak.” dedi.

Bakan Koca TURKOVAC’ın Aile Hekimliklerine Geleceği Tarihi Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir